Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου από αλβανούς «συμμαθητές» του στην Κρήτη


Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου από αλβανούς «συμμαθητές» του στην ΚρήτηΡατσιστική επίθεση απίστευτης αγριότητας πραγματοποιήθηκε από αλβανούς εναντίον 15χρονου μαθητή στην Κρήτη.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα, μετά το σχόλασμα κάποιοι αλβανοί ακολούθησαν τον Έλληνα μαθητή και ακολούθως άρχισαν να τον «λούζουν» με ρατσιστικές εκφράσεις και να τον ξυλοκοπούν.

Συγκλονίζει η μαρτυρία που κατέθεσε μία γυναίκα από την Σητεία που βρέθηκε εμπρός στο περιστατικό:

“Δεν μπορώ να σας περιγράψω την αγριότητα του σκηνικού. Τρέμω ακόμη και τώρα. Είχα πάει να πάρω το παιδί μου από το σχολείο όταν είδα τρεις τέσσερις νταήδες να χτυπούν το καημένο το παιδάκι. Ο χώρος είχε γεμίσει αίματα το παιδί φώναζε αλλά κανείς δεν αντιδρούσε. Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι γύρω τους υπήρχαν παιδιά που κάπνιζαν ατάραχα, κάποια δεύτερα που κρατούσαν σκουπόξυλα στα χέρια και γελούσαν και κάποια τρίτα που τραβούσαν σε video τον ξυλοδαρμό! Τα συγκεκριμένα παιδιά που χτυπούσαν τον 15χρονο είναι ο φόβος και ο τρόμος του σχολείου και έχουν γίνει άπειρες φορές ανάλογα σκηνικά. Κάποιος πρέπει επιτέλους να επιληφθεί του θέματος.”
Το περιστατικό δεν άργησε να γίνει γνωστό και στο σχολείο και όπως δηλώνει o διευθυντής του σχολείου: “Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Ο πατέρας ενός από τα παιδιά που φέρονται να χτύπησαν τον Μ. ήρθε σήμερα το πρωί στο σχολείο και απέδωσε τα όσα έκανε ο γιος του σε μια… κακή στιγμή, σε μία παρορμητικότητα. Σήμερα θα μιλήσουμε και με τους γονείς του παιδιού που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, το θέμα θα διερευνηθεί ενδελεχώς και φυσικά θα υπάρξουν κυρώσεις. Αυτό το περιστατικό δεν θα περάσει έτσι διότι κανείς και για κανέναν λόγο δεν έχει το δικαίωμα να βιαιοπραγεί”.

Βεβαίως, αν οι εθνικότητες ήταν αντεστραμμένες, ο ίδιος διευθυντής θα είχε ήδη καλέσει την Αστυνομία, θα είχε επικαλεστεί τον αντιρατσιστικό νόμο και τα κανάλια θα λυσσομανούσαν για την «διείσδυση της Χρυσής Αυγής» στα σχολεία.

Τώρα, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα. Το πολύ πολύ οι αλβανοί να πάνε στο διπλανό σχολείο για να συνεχίσουν το… έργο τους.  Η δηθεν "ενσωμάτωση" τους εχει αποτύχει εδψ και πολύ καιρό!