Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Επεισόδια μεταξύ ρομά, με πέτρες, ξύλα και σίδερα στην Ευελπίδων


Επεισόδια μεταξύ ρομά, με πέτρες, ξύλα και σίδερα στην ΕυελπίδωνΈνα σύνηθες φαινόμενο, αυτό της συμπλοκής μεταξύ Ρομά, επαναλήφθηκε το πρωί της Τετάρτης. Μόνο που αυτή την φορά έγινε στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων της Σχολής Ευελπίδων.

Όλα ξεκίνησαν όταν Ρομά άρχισαν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, να αλληλοχτυπιούνται και να πετούν πέτρες, ξύλα και σίδερα!

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), η οποία, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει ότι: «δικηγόροι, δικαστές και πολίτες γίναμε σήμερα το πρωί μάρτυρες σκηνών βίας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής  Ευελπίδων όταν ομάδες πολιτών συνεπλάκησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα».

Τα επεισόδια, συνεχίζει ο ΔΣΑ, «από τα οποία κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα πολιτών, εξελίχθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας στον χώρο των δικαστηρίων, χωρίς παρέμβαση της Αστυνομίας, η οποία ενεφανίσθη όταν σχεδόν αυτά τελείωναν».

Δυστυχώς, υπογραμμίζουν οι δικηγόροι, «οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών. Για μία ακόμα φορά, επισημαίνουμε προς τον αρμόδιο υπουργό ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο των δικαστηρίων».

Τους «αντιρατσιστές», τους «δικαιωματάκηδες», τους αυτόκλητους… συνηγόρους υπεράσπισης των «ευπαθών κοινωνικών ομάδων» τους ρώτησε ο ΔΣΑ; Πήρε την… άδειά τους για να βγάλει την ανακοίνωση αυτή;  

Πάλι καλά που στην ανακοίνωσή τους ομιλούν αόριστα για «ομάδες πολιτών» και δεν τους συγκεκριμενοποιούν ως ρομά, γιατί οι αυτόκλητοι… συνήγοροι υπεράσπισης των «ευπαθών κοινωνικών ομάδων» δεν το έχουν σε τίποτα να μετατραπούν και σε… εισαγγελείς, μοιράζοντας σαν τα στραγάλια μηνυτήριες αναφορές για «ρατσισμό» και «ρομαφοβία»…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ