Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Τραγική η κατάσταση στην Μυτιλήνη: «Πρόσφυγας» ούρησε μέσα σε ασθενοφόρο και γρονθοκόπησε διασώστη! ΒΙΝΤΕΟ

Κραυγή αγωνίας από τους διασώστες του ΕΚΑΒ για την τραγική κατάσταση στα Κέντρα Φιλοξενίας Μόρια και Καρά Τεπέ. Κατάσταση χάους κατά την παραλαβή των περιστατικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πιέρρο Χρόνη, οι διασώστες πήγαν στο "hot spot" μετά από αίτημα γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ που ζήτησαν εκτός από την έγκυο να πάρουν μαζί τους και έναν λαθρομετανάστη ληθαργικό. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο ληθαργικός αλλοδαπός άνοιξε τα κουμπιά από το παντελόνι του και μπροστά στην έκπληκτη γυναίκα και τον διασώστη προσπάθησε να ουρήσει μέσα στο ασθενοφόρο.

Ο διασώστης προσπάθησε μάταια να τον συγκρατήσει και έτσι ο οδηγός του ασθενοφόρου ακινητοποίησε το όχημα ανοίγοντας την πίσω πόρτα προκειμένου να βοηθήσει το συνάδελφό του. Δεν πρόλαβε, όμως, να μπει στο όχημα αφού ο λαθρομετανάστης του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με γροθιά στο πρόσωπο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο οδηγός του ΕΚΑΒ, ο οποίος αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έφυγε για το σπίτι του, όπου θα παραμείνει για τρεις ημέρες μακριά από τα καθήκοντά του.



Να τον χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, όπως τονίζει ο κ. Χρόνης, έχουν κατ’ επανάληψη διαμαρτυρηθεί για τις βίαιες συμπεριφορές που αντιμετωπίζουν από τους αλλοδαπούς αλλά και τους κινδύνους που ελοχεύουν.




Διαβάστε την τελευταία καταγγελία τους…
Μεγάλος ο κίνδυνος βίας για τους διασώστες του ΕΚΑΒ στα Κέντρα Φιλοξενίας στην Μυτιλήνη – Τραγικές οι συνθήκες εργασίας!

Με επιστολή τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού και στην διοίκηση του ΕΚΑΒ οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης αναφέρονται στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Μόρια. Οι οποίες συνθήκες είναι πολλές φορές επικίνδυνες τόσο για την ίδια την ζωή των διασωστών όσο και των ασθενών.

Η επιστολή
«Θα θέλαμε να σας εκθέσουμε εκ νέου τα προβλήματα που έχουμε κατά την διακομιδή περιστατικών στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.
Με τις καινούργιες εισροές ο πληθυσμός στα δυο κέντρα της Μυτιλήνης, Μόρια και Καρά Τεπέ, έχει αυξηθεί. Από τις πρωινές ώρες έως αργά το απόγευμα στους χώρους αυτούς υπάρχουν γιατροί και γίνεται μια στοιχειώδης διαλογή των περιστατικών.

Χωρίς γιατρούς τις νυχτερινές ώρες Κέντρα Φιλοξενίας
Στις 23.00 αρχίζει ο Γολγοθάς. Με  δυο ασθενοφόρα να εξυπηρετούν το μισό νησί με αποστάσεις των 30 και πλέον χιλιόμετρων πρέπει σχεδόν όλο το βράδυ τα ασθενοφόρα να πηγαινοέρχονται στην μόρια για περιστατικά όπως μέθη, ουσίες, τραυματισμοί από συμπλοκές, απόπειρες αυτοκτονίας, κρίσεις υστερίας  κ.τ.λ.

Δύο διασώστες εγκλωβίστηκαν για ώρες και έδωσαν «μάχη» με το πλήθος! - Ζημιές στο ασθενοφόρο όχημα
Μπαίνοντας στην μόρια πρέπει να διασχίσουμε κάθετα το καμπ για να βρούμε το ιατρό και πολλές  φορές την σκηνή που είναι το περιστατικό. Όλη αυτή η μετακίνηση γίνεται σε εχθρικό περιβάλλον και είμαστε σχεδόν απροστάτευτοι.Ήδη ένα από τα καινούργια ασθενοφόρα είναι χτυπημένο από επεισόδια στην μόρια, δυο συνάδελφοι εγκλωβιστήκαν για ώρες στον όχλο μέχρι να παραδώσουν το νεκρό που μετέφεραν, πράγμα το όποιο δεν έγινε, πλήρωμα με γυναίκα συνάδελφο έδωσε μάχη μέχρι να περάσει τυχαία περιπολικό κ.α.  Έχουμε επανειλημμένος ζητήσει την μεταφορά του ιατρού στην είσοδο και να μην εισερχόμαστε σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον, τόσο για εμάς όσο και για το όχημα που δεν μας περισσεύει.

Το 90% των περιστατικών δεν χρήζουν μεταφοράς με ασθενοφόρο!
Όταν δε, υπάρχει γιατρός, είναι πάρα πολλά τα περιστατικά που διακομίζονται χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Με λίγα λόγια το 90% των περιστατικών δεν χρίζουν μεταφοράς με ασθενοφόρο.
Την στιγμή που το ασθενοφόρο απασχολείται σε αυτά τα περιστατικά για τον υπόλοιπο τομέα περισσεύει ένα ασθενοφόρο, με το φόβο να έχουμε δυο περιστατικά και να πρέπει ένα από τα δυο να περιμένει το ασθενοφόρο που θα απελευθερωθεί πρώτο».