Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Προβληματισμός στην ΕΛ. ΑΣ. για τον Αφγανό με τους 78 πυροκροτητές - Τριγυρνούσε στις καταλήψεις

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΠΥΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ, ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ, ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΑΣΥΛΟ!!!

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται για την προέλευση και τον προορισμό των κατασχεθέντων υλικών ο Αφγανός που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για κατοχή μεγάλου αριθμού πυροκροτητών θα παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη.

Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την έως στιγμής έρευνα δεν προκύπτει η σύνδεση του νεαρού αλλοδαπού με κάποια οργάνωση και καθώς ο ίδιος είναι αρνητικός στην προανάκριση, εξετάζονται όλες οι εκδοχές, όπως να ήταν μεταφορέας για λογαριασμό κάποιων, ή ακόμα και να έκανε εμπόριο.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Λυκαβηττού, ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη εστιατορίου, επειδή δεν πλήρωνε τον λογαριασμό. 

Στην έρευνα που έγινε σε σακίδιο που είχε μαζί του, βρέθηκαν συνολικά 78 πυροκροτητές του εμπορίου.

Για τον λόγο αυτόν παρελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που ανέλαβε την προανάκριση. Από την έρευνα προέκυψε ότι έχει θεαθεί έξω από διάφορα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως καταλύματα για αλλοδαπούς, γι αυτό ερευνώνται οι σχέσεις του και οι επαφές του στην Αθήνα.

Διευκρινίστηκε τέλος ότι στην κατοχή του, εκτός από τους πυροκροτητές, βρέθηκε μόνο ένα έγγραφο απόφασης Α΄ Βαθμού για αίτηση διεθνούς προστασίας, από το κλιμάκιο ασύλου Ξάνθης, που σημαίνει ότι έχει υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο εξετάζεται, αλλά στο παρελθόν έχει καταγραφεί πολλές φορές από τις Αρχές για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, επιδεικνύοντας κάθε φορά έγγραφα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.