Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Συνελήφθη Αλβανός για κλοπές σε καταστήματα στην περιοχή του Ζωγράφου

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 8-1-2018 στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ζωγράφου, ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας για κλοπές από καταστήματα και φαρμακεία στην ίδια περιοχή.

Ειδικότερα, το τελευταίο τετράμηνο είχαν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενες διαρρήξεις-κλοπές καταστημάτων, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, στην περιοχή του Ζωγράφου. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να εντοπισθεί και συλληφθεί ο δράστης, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών από το  Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 42χρονος κινούμενος με ποδήλατο, εντόπιζε καταστήματα και φαρμακεία και ακολούθως, τις νυχτερινές ώρες, παραβίαζε τις πόρτες των παρακείμενων πολυκατοικιών με σκοπό να εισέλθει σε κοινούς με τα καταστήματα ακάλυπτους χώρους και να τα διαρρήξει. Από το εσωτερικό τους, αφαιρούσε χρηματικά ποσά, προϊόντα και φάρμακα.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) ποδήλατο, μία (1) φαλτσέτα, γάντια καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών από καταστήματα και φαρμακεία με την ανωτέρω μεθοδολογία, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.