Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Αλγερινός λαθρομετανάστης επιτέθηκε και λήστεψε οδηγό των ΚΤΕΛ Μυτιλήνης

Ένας 36χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε σε οδηγό λεωφορείου των Αστικών ΚΤΕΛ Μυτιλήνης με σκοπό να τον κλέψει. Μάλιστα ο αλγερινός είχε συλληφθεί πριν μία βδομάδα για κλοπές σε κρεοπωλείο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. 

Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται για να ανησυχήσει έντονα τους κατοίκους της Λέσβου, για την παραβατικότητα των λαθρομεταναστών το τελευταίο διάστημα.

Κατά το τελευταίο δρομολόγιο των Αστικών ΚΤΕΛ Μυτιλήνης 36χρονος «πρόσφυγας» από την Αλγερία επιβιβάστηκε στο λεωφορείο, χτύπησε τον οδηγό στο πρόσωπο και του άρπαξε μια χρήση αλυσίδα από το λαιμό του καθώς και το πορτοφόλι του. Ο οδηγός αμέσως κάλεσε την αστυνομία, και άνδρες της ασφάλειας λίγο μετά εντόπισαν τον δράστη σε ένα στενό της Μυτιλήνης.

Το περιστατικό κατήγγειλε και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Μυτιλήνης Αλεξίου Δημήτριος γράφοντας: “Χτες βράδυ μπήκε ένας δυστυχισμένος μετανάστης που ήρθε εδώ για μια καλύτερη ζωή στο λεωφορείο του αστικού κτελ όχι για να πάει κάπου αλλά γιατί του γυάλισε η χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του ο οδηγός. Αφού μπήκε στο λεωφορείο χτύπησε τον οδηγό και του άρπαξε το πορτοφόλι με τα λεφτά και την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του ,ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία όπου και τον εντόπισε λίγα στενά παραπέρα”

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας: "Συνελήφθη, χθες (13-01-2018) στη Μυτιλήνη, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος μπήκε σε μέσο μαζικής μεταφοράς (λεωφορείο) και αφαίρεσε, με τη χρήση σωματικής βίας, από την κατοχή του οδηγού μία (1) χρυσή αλυσίδα. Ο δράστης προσπάθησε ακολούθως  να αφαιρέσει και το πορτοφόλι του τελευταίου, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσει και τράπηκε σε φυγή. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση."