Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΘΡΟ-ΑΦΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗN ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ – ΑΔΥΝΑΜΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΝΕΛ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ!

2D99515F00000578-0-image-m-46_1445364782696

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας λίγο μετά το μεσημέρι, όταν ομάδες Αφγανών λαθρομεταναστών πιάστηκαν στα χέρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο σημείο έφτασε ένα πουλμανάκι γεμάτο τρόφιμα και ρούχα.
Ενας ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου από την Καλαμάτα μαζί με δύο γυναίκες, θέλοντας να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είχαν βρει καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας, έφτασαν στο σημείο προκειμένου να μοιράσουν τα τρόφιμα και τα ρούχα. Ωστόσο, μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους Αφγανούς μετανάστες ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Οι λαθρομετανάστες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και σημειώθηκε γενική σύρραξη στην προσπάθειά τους να πάρουν τρόφιμα και ρούχα. Το περιστατικό σημειώθηκε στο κάτω μέρος της πλατείας και σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ήταν απούσα.

Η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου που είχε πάει για να βοηθήσει είπε πως από τα επεισόδια υπέστη ζημιές το πουλμανάκι, ενώ μόλις έφτασε στο σημείο κάποιος του άρπαξε τα κλειδιά, τα οποία βρέθηκαν τελικά μόλις επανήλθε η ηρεμία στο σημείο.