Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Εγκληματικότητα λαθρομεταναστών: πακιστανοί απήγαγαν ομοεθνείς τους στο Παγκράτι και στον Πειραιά και τους αλυσόδεσαν!


Εγκληματικότητα λαθρομεταναστών: πακιστανοί απήγαγαν ομοεθνείς τους στο Παγκράτι και στον Πειραιά και τους αλυσόδεσαν!Ακόμα δύο απαγωγές Πακιστανών από άλλους Πακιστανούς εξιχνίασε η Αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, 21 και 52 ετών αντιστοίχως, ενώ δύο ακόμα συνεργοί τους αναζητούνται, διότι στις 18-2-2016 προσέγγισαν στην πλατεία Ομονοίας τρεις ομοεθνείς τους και με το πρόσχημα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, τους οδήγησαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι.

Ακολούθως, με την απειλή όπλων και μαχαιριών τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν με αλυσίδες ζητώντας τους 3.000 ευρώ για να τους απελευθερώσουν. Όμως προχθές, ένας εκ των απαχθέντων κατάφερε να διαφύγει και να πάει στην Αστυνομία. Στην έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλυσίδες, λουκέτα και μία χαρτοταινία, τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για να δέσουν τους απαχθέντες.

Επιπλέον, δύο πακιστανοί συνελήφθησαν στο Μενίδι και στο Ηράκλειο Κρήτης, για την αρπαγή 21χρονου ομοεθνή τους, που είχε διαπραχθεί στις 21 Νοεμβρίου από το λιμάνι του Πειραιά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, οι δράστες προσέγγισαν τον 21χρονο στο λιμάνι του Πειραιά, κατά την άφιξή του από την Μυτιλήνη - και με την πρόφαση της προσφοράς βοήθειας προκειμένου να βρει τους οικείους του, τον οδήγησαν σε ημιυπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Μενιδίου.

Εκεί τον κράτησαν για τέσσερις ημέρες, ζητώντας από συγγενικά του πρόσωπα να καταβάλουν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Στις 25-11-2015, οι δράστες απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και τον απελευθέρωσαν.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!