Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Πεδίο μάχης λαθρομεταναστών η χώρα – Συμμορία Πακιστανών στο Κιλκίς σκορπούσε τον τρόμο! Με πιστόλια, μαχαίρια και ξύλο αποσπούσαν λεφτά από άλλες ομάδες λαθρομεταναστών

xeiropedes
Οι δράστες ακινητοποίησαν τα θύματά τους και τα λήστεψαν. Οι έρευνες της αστυνομίας απέφεραν καρπούς…

Επτά ακόμη Πακιστανοί συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ως δράστες της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε βάρος συμπατριωτών τους, σε αγροτική περιοχή των Ευζώνων Κιλκίς. 

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη 22χρονου Πακιστανού, τον οποίο τα θύματα αναγνώρισαν ως εκ των «πρωταγωνιστών» της ληστείας -κατά την οποία οι δράστες με την απειλή πιστολιών, μαχαιριών και ξύλων, αλλά και χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν από τους παθόντες 1.100 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα- η Ασφάλεια Κιλκίς εντόπισε και τα υπόλοιπα άτομα, που φέρονται ότι συμμετείχαν στο περιστατικό.

Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι συλληφθέντες, οκτώ στο σύνολό τους, κατάγονται από το Πακιστάν και είναι ηλικίας από 20 έως 37 ετών. Μάλιστα, τρεις εξ αυτών φαίνεται ότι συμμετείχαν σε δεύτερη ληστεία, που καταγγέλθηκε τέσσερα 24ωρα νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, με πανομοιότυπο τρόπο, σε βάρος πάλι Πακιστανών, αλλά και Αφγανών, από τους οποίους άρπαξαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής αποκλείστηκε το σενάριο οι δράστες να είναι μέλη κυκλώματος διακινητών και εξετάζεται το ενδεχόμενο να επρόκειτο για συμμορία που λήστευε μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα και αναζητούν τρόπους να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.