Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Μεταμφιεσμένοι και ένοπλοι οι Αλβανοί διαρρήκτες στη Χίο - Αγγίζει τα 60.000 ευρώ η λεία

Δραπέτης επί δυο χρόνια ήταν ένας από τους δυο Αλβανούς κακοποιούς που συνελήφθησαν οπλισμένοι και μεταμφιεσμένοι στην πόλη της Χίου, όπου την τελευταία εβδομάδα είχαν διαρρήξει τουλάχιστον τέσσερα σπίτια με λεία μετρητά και τιμαλφή αξίας άνω των 60.000 ευρώ!   

Χρειάστηκε κοινή επιχείρηση της Ασφαλείας και του Λιμεναρχείου για να ακινητοποιηθεί το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας 41χρονος και ο 27χρονος συνεργός του, που είχε αποδράσει από σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Βορείου Αιγαίου για διακίνηση ναρκωτικών.    

Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου που κατασχέθηκε, βρέθηκαν ένα πιστόλι με πέντε φυσίγγια στον γεμιστήρα, μια πλαστή αστυνομική ταυτότητα, διάφορα έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις, γάντια, είδη μεταμφίεσης, πλήθος διαρρηκτικά εργαλεία, αλλά και μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και 1.000 ευρώ μαζί με 70 λίρες Αγγλίας.

Τα κλοπιμαία προέρχονταν από τα τέσσερα σπίτια που είχαν «ανοίξει» παραβιάζοντας εισόδους ή παράθυρα στην πόλη της Χίου και στις περιοχές Θυμιανά και Λευκώνια και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.  

Οι δυο Αλβανοί προσήχθησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 27χρονος κατηγορείται ακόμη για πλαστογραφία, παράνομη οπλοκατοχή και απόδραση κρατουμένου. 

Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.