Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Εξαρθρωση σπείρας ΡΟΜΑ και αλβανού που είχε ρημάξει τα σπίτια στην Κόρινθο

Εξαρθρωση σπείρας που είχε ρημάξει τα σπίτια στην Κόρινθο Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου δύο υποθέσεις ληστειών και τρεις υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στο Κοκκώνι Κορινθίας ένας 22χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τέσσερις συνεργούς του, τρεις Ρομά και έναν Αλβανό, οι οποίοι αναζητούνται.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω είχαν διαπράξει από τις 8 έως τις 12 του τρέχοντος μήνα, πέντε ληστείες σε σπίτια στη δυτική Κορινθία και από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις 10.000 ευρώ.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και άλλα αντικείμενα, η προέλευση και η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.