Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Βοιωτία: Έπιασαν τους ληστές - δολοφόνους ένα χρόνο μετά! Σπείρα Πακιστανών λαθρομεταναστών οι δράστες..

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε συμμορία Πακιστανών που διέπραττε διαρρήξεις στη Βοιωτία. Τα μέλη της σπείρας είχαν δολοφονήσει πέρυσι έναν 66χρονο, όταν μπήκαν στο σπίτι του για να τον ληστέψουν ενώ είχαν χτυπήσει άσχημα και έναν υπερήλικα που επίσης είχε πέσει θύμα τους.


Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ανθρωποκτονία και ληστείες σε σπίτια, στην περιοχή των Πλαταιών Θηβών Βοιωτίας.


Οι αλλοδαποί δράστες ευθύνονται μεταξύ άλλων, για την ανθρωποκτονία ενός 66χρονου τον Απρίλιο του 2013 στο σπίτι του οποίου είχαν μπει για να κλέψουν, καθώς και για το σοβαρό τραυματισμό ενός 95χρονου τον Φεβρουάριο του 2013.

Δύο από τα μέλη της σπείρας, υπήκοοι Πακιστάν (34 και 25 χρόνων), συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμη 26χρονου ομοεθνούς συνεργού τους, φερόμενου και ως «αρχηγικού» μέλους της σπείρας


Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2013, εγκληματική ομάδα η οποία διέθετε ιεραρχική δομή και συγκρότηση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Σύμφωνα με την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής ομάδας, «αρχηγικό» ρόλο στην οποία φέρεται να είχε ο 26χρονος, η επιλογή των «στόχων» τους γινόταν με βασικό κριτήριο οι ένοικοι των σπιτιών να είναι υπερήλικες ή μεσήλικες και να διαμένουν μόνοι τους, προκειμένου να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες αντίδρασης.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί οι παρακάτω εγκληματικές ενέργειες, τις οποίες διέπραξαν τα μέλη της σπείρας, με την ιδία ή διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, στις Πλαταιές Θηβών Βοιωτίας:


- Ανθρωποκτονία την 21-22/04-2013, μετά από διάπραξη ληστείας, σε βάρος 66χρονου στο σπίτι του. Ο 66χρονος άνδρας είχε βρεθεί μπρούμυτα στο διάδρομο και έφερε χτυπήματα στο πρόσωπο, τραύμα στο δεξί φρύδι ενώ είχε σημάδι από μονωτική ταινία στο στόμα.

- Ληστεία πρωινές ώρες της 12-04-2013, όπου αφού μπήκαν στο σπίτι 50χρονου, τον χτύπησαν και αφαίρεσαν χρυσαφικά, νομίσματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα.

- Επιπλέον πρωινές ώρες της 24-02-2013, μέλη της σπείρας εισέβαλαν στο σπίτι 95χρονου και κατά την αποχώρηση τους χτύπησαν πολυ άσχημα τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών.

Μετά από έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν επτά κινητά τηλέφωνα και πέντε κάρτες SIM.


Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που προέκυψαν κατά την έρευνα που διενεργήθηκε για τις παραπάνω εγκληματικές ενέργειες, εντόπισαν και προσήγαγαν τον 34χρονο και τον 25χρονο, από το Μελισσοχώρι Βοιωτίας, την 23-01-2014 και την 30-01-2014 αντίστοιχα, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε δεν διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους στα παραπάνω εγκλήματα ενώ προέκυψαν και τα στοιχεία ταυτότητας και του 26χρονου ηγετικού στελέχους της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της διάπραξης ληστειών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Θηβών.


Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.