Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

«ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΤΩΝ ΗΠΑ Η ΑΛΒΑΝΙΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

maxresdefault
Υπό τον φόβο της κατάληψης της εξουσίας στην Συρία από φανατικές ισλαμικές ομάδες,  οι ΗΠΑ αποφάσισαν  να ενοχληθούν με το ζήτημα των  στρατοπέδων στην Αλβανία, στα οποία εκπαιδεύονται πάσης φύσεως παραστρατιωτικές ομάδες.


Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα οι ΗΠΑ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένες καθόλου από την δουλειά που γίνεται στις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες SHISH κυρίως σε ότι σχέση με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας της επέκτασης και της επιρροής των ριζοσπαστικών ισλαμιστών στην Αλβανία, αναφέρει η εφημερίδα Shqip.

Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει πολλά όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της συνεργασίας για την από κοινού καταπολέμηση των «υιών του τρόμου» στην Αλβανία, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες, που «απομάκρυναν» από την Αλβανία αρκετές ισλαμικές τρομοκρατικές βάσεις και δεδομένου ότι η συνεργασία αυτή υλοποιήθηκε και στο πλαίσιο της προσχώρησης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, η τωρινή αναβίωση των «ακραίων ισλαμιστικών κυττάρων» στην Αλβανία ανησυχεί σοβαρά την Ουάσινγκτον.

Όπως διαβάζουμε στον ιστότοπο kostasxan.blogspot.gr, ωθούμενοι οι αμερικανοί από πληροφορίες ότι στην Αλβανία έχουν συσταθεί στρατόπεδα εκπαίδευσης για την στρατολόγηση ισλαμιστών μουτζαχεντίν με σκοπό να αποσταλούν έπειτα στη Συρία και να πολεμήσουν για την δημιουργία ενός ισλαμικού χαλιφάτου και «διαβλέποντας ότι καθοδηγείται η αναρρίχηση στην ηγεσία της SHISH του νούμερο 2 της SHIK», επιστρέφοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο πάλι στις παλιές δομές του «καθεστώτος του Σαλί Μπερίσα», οι αμερικανοί πράκτορες αποφάσισαν να μεταβούν στην Αλβανία για να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι» την διαμορφωθείσα κατάσταση.

Έτσι, για δύο ημέρες, μια αμερικανική υπηρεσιακή αντιπροσωπεία, συμπεριλαμβανομένων και εκπροσώπων από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Εσωτερικής Ασφάλειας και του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, παρέμεινε στην Αλβανία.

Μεταξύ των άλλων η αμερικανική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο Μ. Νισάνι, τον πρωθυπουργό Ε.Ράμα και άλλους Αλβανούς αξιωματούχους για να συζητήσουν τη συνεργασία τους κατά της τρομοκρατίας ανέφερε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα, χωρίς να παρέχει όμως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατζέντα της αντιπροσωπείας αυτής.

Η Αλβανία είναι μία από τις λίγες χώρες της περιοχής που επισκέφτηκε η αμερικανική αντιπροσωπεία, η οποία μεταξύ άλλων επισκέφθηκε το Κοσσυφοπέδιο και τη ΠΓΔΜ.
«Η θέση μας στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας και της διαβούλευσης είναι η κοινή δράση με την Αλβανία, σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, σε μια σειρά κοινών προκλήσεων ασφάλειας που αντιμετωπίζουν από κοινού οι χώρες μας», κατέληξε η ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματούχος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αλβανία.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί τι ακριβώς συζήτησαν οι Αλβανοί εμπειρογνώμονες με την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα της τρομοκρατίας, με τους αλβανούς αξιωματούχους, ενώ σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες μέχρι αργά το βράδυ της 29η Ιανουαρίου 2014, δεν είχαν συναντηθεί με τον επικεφαλής της SHSH Visho Ajazi Lika

Η κίνηση αυτή καταδεικνύει ότι, από την πλειοψηφία των επιθέσεων δεν είχε δοθεί καμία πληροφορία (από τις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες) σχετικά με την διενέργεια τρομοκρατικών πράξεων, στρατολόγησης ισλαμιστικών κύτταρων μουτζαχεντίν στην Αλβανία για την πρόσληψη και την αποστολή τους να πολεμήσουν στη Συρία, και ήδη στο στόχαστρο των αμερικανικών υπηρεσιών βρίσκεται η SHSH καταδεικνύοντας σαφώς ότι ο νυν επικεφαλής της βρίσκεται στο επίκεντρο της “καταιγίδας” λόγω της κακής του «απόδοσης του».

Σύμφωνα με το ostasxan.blogspot.gr, η «σκόπευση» των αμερικανικών υπηρεσιών ασφάλειας είναι η εξάρθρωση και η εξουδετέρωση των στρατοπέδων στρατολόγησης και εκπαίδευσης της Αλ-Κάιντα σε όλον τον κόσμο και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην Αλβανία. Η παρουσία 30.000 χιλιάδων στην Συρία από διάφορες χώρες είναι «ωρολογιακή βόμβα» σε όλη την ΝΑ Μεσόγειο.
Οι  δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε πως  30 Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο, αναχώρησαν την περασμένη εβδομάδα για τη Συρία, κάτι που έχει γίνει ρουτίνα.

Ο αριθμός των Κοσοβάρων που έχουν πάει να πολεμήσουν στη χώρα της Μέσης Ανατολής, ανέρχεται στους 400, σύμφωνα με την εφημερίδα koha.net Στον πόλεμο της Συρίας συμμετέχουν αλβανοί από το Κόσσοβο από την Σερβία και την Κοιλάδα του Πρέσεβο (νότια Σερβία), από την Αλβανία και από τα Σκόπια.

Τι θα γίνει όταν όλοι αυτοί γυρίσουν στις πατρίδες τους;