Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Στο έλεος Αλβανών συμμοριτών η Ήπειρος - ΜΠΑΙΝΟΥΝ, ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ



Άλλη μια υπόθεση που αναδεικνύει την σοβαρότητα της κατάστασης στα ελληνο-αλβανικά σύνορα. Η μεθόριος είναι εντελώς αφύλακτη, και αυτό αποδεικνύεται από τα συνεχή περιστατικά κλοπών και επιθέσεων Αλβανών κακοποιών στα χωριά της περιοχής.
 
Συμμορίες Αλβανών κακοποιών μπαινοβγαίνουν ανενόχλητες στη χώρα από αφύλακτα μονοπάτια της μεθορίου με την Αλβανία, επιτίθενται στα χωριά και οτιδήποτε πιστεύουν πως έχει αξία το αρπάζουν. 
 
Το ίδιο έκαναν και οι τρεις νεαροί που  έκλεβαν αυτοκίνητα και, αφού άρπαζαν όσα μπορούσαν, επέστρεφαν στην πατρίδα τους! 
 
Μετά από περιπετειώδη καταδίωξή τους από την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη μόνο ο ένας.
 
Το Ι.Χ. φορτηγό που είχαν κλέψει οι τρεις Αλβανοί από την περιοχή της Πέρδικας Θεσπρωτίας, έπεσε σε μπλόκο της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας στην περιοχή του Παλαμπά, αλλά δεν σταμάτησε στα σήματα των αστυνομικών για έλεγχο. 
 
Και ενώ ακολουθούνταν από περιπολικά, οι επιβάτες το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Δυο από αυτούς διέφυγαν πεζή προς το αλβανικό έδαφος εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση.
 
Ο 22χρονος συνεργός τους, όμως, συνελήφθη και μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν ένα δίκαννο και δύο κλεμμένες μηχανές σκαφών που είχαν κλέψει από σπίτια της περιοχής. 
 
Μάλιστα, είχαν κλέψει και άλλο ένα Ι.Χ. φορτηγό από την Αγία Μαρίνα, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Γηρομέρι. 
 
Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας που του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ η Ασφάλεια Ηγουμενίτσας ερευνά αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές.