Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σχεδόν 5 κιλά ηρωίνης έφερε στο Βόλο Πακιστανός. Συνελήφθη, από τη Δίωξη Ναρκωτικών Μαγνησίας

iroini
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 27χρονος νεαρός από το Πακιστάν, που ήρθε χθες το βράδυ, από την Αθήνα στο Βόλο, με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, με 4,834 κιλά ηρωίνης (50.000 δόσεις αξίας 300.000 €) στις αποσκευές του, το ραντεβού που είχε για να δώσει τα ναρκωτικά χάλασε, για άγνωστο λόγο και ο ίδιος συνελήφθη.

 Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης, που κατάσχεται στα χρονικά, σε επίπεδο νομού Μαγνησίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα η αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Γιώργος Ταμβάκης και ο διοικητής του Τμήματος Δίωξη Ναρκωτικών, αστυνόμος Α’ Διαμαντής Καρβέλης, επισήμαναν ότι η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστούν τα άλλα μέλη του κυκλώματος, που φέρεται ότι ανήκει ο Πακιστανός, αλλά και ποιοι επρόκειτο να παραλάβουν την ηρωίνη στο Βόλο.

Όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής, συνελήφθη, χθες το βράδυ στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για μεταφορά ναρκωτικών.

«Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από την Αθήνα, μέσω του ΚΤΕΛ, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της σε τοξικομανείς της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση το συγκεκριμένο χώρο και την ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο κ. Ταμβάκης.

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης, τόνισε, εντόπισαν χθες τον συλληφθέντα υπήκοο Πακιστάν να αποβιβάζεται από λεωφορείο και να παραλαμβάνει μία χειραποσκευή, μέσα στην οποία βρέθηκαν κατά τον αστυνομικό έλεγχο και κατασχέθηκαν δέκα ανισοβαρή αυτοσχέδια δέματα τυλιγμένα με ταινία περιτύλιξης δεμάτων, τα οποία περιείχαν ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 4 κιλών και 834 γραμμάριων.

Επιπλέον, στην κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα απόκομμα εισιτηρίου από Αθήνα για Βόλο και το χρηματικό ποσό των 45 €. Η Αστυνομία διερευνά την πηγή προέλευσης της ηρωίνης και τους παραλήπτες της ποσότητας, που φαίνεται ότι δεν εμφανίστηκαν στο ραντεβού που είχε κλειστεί για το χώρο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Βόλου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων και διέμενε παράνομα στη χώρα μας. ( Έτσι βοηθάνε την οικονομία οι "οικονομικοί "μετανάστες" .. πουλώντας ΘΑΝΑΤΟ στα Ελληνόπουλα.. )


Στις 300.000 € αξία λιανικής
Από την ποσότητα ηρωίνης που κατασχέθηκε, μπορούσαν να βγουν 50.000 δόσεις ηρωίνης, με τιμή λιανικής πώλησης τις 300.000 €. Η αξία της σε τιμή χονδρικής, υπολογίζεται σε 50.000 €.
Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας εκτίμησε ότι η μεγάλη αυτή ποσότητα ναρκωτικών ήταν αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των τοξικομανών ια μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο νεαρός Πακιστανός είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης, διότι, όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής, που τόνισε ότι πλέον εξετάζονται οι διαδρομές της ηρωίνης από Αθήνα προς Βόλο και το κύκλωμα που φέρνει τοπικά τόσο μεγάλες ποσότητες.
Ο κ. Ταμβάκης συνεχάρη δημόσια τον διοικητή και τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, διότι τι τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πετύχει καίρια πλήγματα στην περιοχή της Μαγνησίας, σε εγκληματικές οργανώσεις και σε διακινητές, που προμηθεύουν σε χρήστες ναρκωτικές ουσίες όπως ηρωίνη, κοκαΐνη, χασίς και φαρμακευτικές ουσίες.
Όσον αφορά στον 27χρονο δράστη, η Αστυνομία διαπίστωσε ότι βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα και, εδώ και 10 χρόνια είναι κάτοικος Αθήνας, ενώ δεν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές.
Η Αστυνομία, μετά τις πληροφορίες που είχε, πήγε στο ραντεβού, είδε ότι δεν εμφανίστηκαν οι παραλήπτες της ηρωίνης και, επειδή έχει τον τρόπο να βρει και τα μέλη του κυκλώματος και τους παραλήπτες, επέλεξε να μπλοκάρει την ποσότητα της ηρωίνης που είναι μεγάλη και διερευνώνται τα υπόλοιπα, στο πλαίσιο της προανάκρισης.