Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πάτρα: Καταδικάστηκε ο Ρουμάνος που πυροβόλησε αστυνομικό και κράτησε ομήρους σε διαμέρισμα!

Πάτρα: Καταδικάστηκε ο Ρουμάνος που πυροβόλησε αστυνομικό και κράτησε ομήρους σε διαμέρισμα!Σε 28 χρόνια κάθειρξη, από τα οποία θα εκτίσει τα 25 έτη, καταδικάστηκε στο δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ο 43χρονος Ρουμάνος, πρωταγωνιστής του θρίλερ που είχε εξελιχθεί πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στην περιοχή της Αγίας Σοφίας Πατρών, όταν πυροβόλησε αστυνομικό και κράτησε ομήρους πολίτες.

Αρχικά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου ο αλλοδαπός που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας αστυνομικού, ομηρίας πολιτών, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 33 ετών και 3 μηνών.

Το θρίλερ της 20ης Ιουλίου του 2010
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της 20ης Ιουλίου του 2010, όταν ομάδα αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου με επικεφαλής τον τότε διοικητή τους Παναγιώτη Ηλιόπουλο, είχαν καταφθάσει στην Πάτρα, αφού είχαν πληροφορίες πως ο συγκεκριμένος κακοποιός είχε «ρημάξει» την Αχαΐα και την Ηλεία και ήταν υπαίτιος δεκάδων κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο Ρουμάνος εντοπίστηκε να μιλά σε ένα καρτοτηλέφωνο στην οδό Έλληνος Στρατιώτου στην Πάτρα. Όταν ο αστυνομικός του ζήτησε να σταματήσει εκείνος μπήκε στο δρόμο και χρησιμοποιώντας ένα μηχανάκι προσπάθησε να διαφύγει, κάτι το οποίο δεν επετεύχθη αφού λίγο αργότερα το παράτησε, λόγω μηχανικής βλάβης.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε διαδοχικά σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, απειλώντας τους οδηγούς αυτών να κινηθούν σύμφωνα με την υπόδειξή του. Ένας εκ των Ηλείων αστυνομικών καταδίωξε τον ακούραστο κακοποιό και ενώ πλησίαζε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο καταδιωκόμενος, δέχτηκε απ’ αυτόν 6 σφαίρες, με αποτέλεσμα μία από αυτές να τον χτυπήσει ελαφρώς στο αριστερό πόδι.

Ο αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά αναγκάζοντας τον άνδρα να εγκαταλείψει το όχημα και να καταφύγει στο διαμέρισμά του, που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο εκείνο, αγνοώντας ότι οι αστυνομικοί το είχαν εκ των προτέρων εντοπίσει.

Στη συνέχεια αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας επεχείρησαν να επικοινωνήσουν με τον Ρουμάνο, χωρίς  κανένα αποτέλεσμα μέχρι τη 1.30 τα ξημερώματα, οπότε και αποφασίστηκε η επέμβαση των ΕΚΑΜ.

Έτσι λοιπόν, τη στιγμή που επιχειρούσε η ομάδα ΕΚΑΜ να παραβιάσει την είσοδο του διαμερίσματος του, το οποίο βρισκόταν στον α΄ όροφο της πολυκατοικίας, ο δράστης κατάφερε να βγει από το παράθυρο του μπάνιου στον φωταγωγό και μέσα από αυτόν έφτασε στον γ΄ όροφο της πολυκατοικίας και από εκεί στην προσπάθειά του να διαφύγει πραγματοποίησε άλμα στον εξώστη της διπλανής πολυκατοικίας, στο οποίο βρισκόντουσαν ήδη Αστυνομικοί της Υ.Α. Πατρών, οι οποίοι δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή του και κατάφεραν να τον συλλάβουν.