Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

“ΝΤΟΥ” ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑΦΚΑ ΣΤΟΥ ΓΚΥΖΗ. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ. ΤΙ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ



antiΣε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε πριν από λίγη ώρα η Αντιτρομοκρατική, μετά από έρευνες σε σπίτια στην περιοχή  Γκύζη, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν όπλα και εκρηκτικά.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι συλληφθέντες είναι Τούρκοι. 

Έχουν σχέσεις με τρομοκρατικά χτυπήματα. Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Σε βάρος ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για δολοφονία στην Τουρκία,για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C


Η αστυνομία εκτιμά ότι έφτασε στον επιχειρησιακό βραχιόνα της οργάνωσης.Οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί την DHPC μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έχει επιτεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στα γραφεία του Ερντογάν στην Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, DHKP C θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τοποθετείται στην άκρα αριστερά και προσπαθεί να μιμηθεί την Αλ Κάιντα.

Σε γιάφκα που βρέθηκε στο Γκύζη, εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός με ζελατοδυναμίτιδα , καλάσνικοφ , όπλα και πλήθος από εκρηκτικά.

Η γιάφκα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Κάλβου, σε απόσταση αναπνοής από το Πεδίον του Άρεως και από την Ευελπίδων, σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου.

ddΕδώ και μέρες έχει γίνει πολύς ντόρος για την παράδοση του Φιλιππίδη στην Αθήνα.  Τι έχει συμβεί και τον δώσανε οι Τούρκοι;

“Δουναι και λαβείν” μήπως; Μας δώσανε τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ και τους δίνουμε εμείς του Κούρδους τρομοκράτες; Τα “λάφυρα” του Άγγελου Φιλιππίδη στην Αθήνα…

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης μία 44χρονη υπήκοος Τουρκίας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατική δράση στη χώρα της.

Τι έχει βρεθεί μέχρι στιγμής από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής:
1 καλάσνικοφ
3 γεμιστήρες
1 πιστόλι 7,65
1 πιστόλι Βrowning 7,65
1 πιστόλι CZ
1 σιγαστήρας
2 υποπολυβόλα Scorpion 9mm Para
Πλήθος σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων
Ζελατοδυναμίτιδα  6 κιλών και 350 γραμμαρίων, σε μασούρια και συσκευασίες
2 χειροβομβίδες f1 πλήρεις
3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και Τουρκίας
Μπερεδάκια με το εμβλημα της DHKP-C
και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.