Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΑΡΑΒΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ!!! ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΔΥΟ ΞΩΚΚΛΗΣΙΑ!!! ΕΚΑΨΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΝΟΜΟ

Η γνωστή πλέον αραβική συμμορία ξαναχτύπησε στις εκκλησίες της Κρήτης.

Αυτή τη φορά στόχος των βανδάλων έγιναν χθες μέρα μεσημέρι δύο ξωκκλήσια στο δήμο Μινώα Πεδιάδος που ανήκουν στην ενορία του Καραβάδο, τα οποία απέχουν μεταξύ τους 500 μέτρα. Πρόκειται για τον Άγιο Σπυρίδωνα και το ξωκκλήσια της Αγίας Παρασκευής.

Οι άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να πυρπολήσουν τα ξωκκλήσια βάζοντας φωτιά σε δύο εικόνες και σε στασίδια ενώ στη συνέχεια έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους κι έγιναν... καπνός.

Στις 3.35 ειδοποιείται η Πυροσβεστική για καπνό που βγαίνει από τα ξωκλήσια και όταν φτάνει στο σημείο βλέπει ότι ευτυχώς η φωτιά δεν έχει πάρει διαστάσεις.

Η εικόνα όμως που αντίκρυσαν ήταν τραγική. Καθώς υπήρξαν σπασμένα αρκετά στασίδια και διάφορα, εικόνες και διάφορα άλλα ιερά αντικείμενα ενώ στους τοίχους υπήρχαν γραμμένα με κάρβουνο μηνύματα και σύμβολα σε άγνωστη γλώσσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας που κάνει αυτοψία στα δύο ξωκλήσια ενώ προσπαθεί να εντοπίσει τους άγνωστους δράστες.

Η αστυνομία και ο Διοικητής Ασφαλειας Ηρακλείου κ. Κονσολάκης προσωπικά, έχουν πάρει πατριωτικά την σύλληψη των δραστών καθώς η δράση τους πλέον προχώρησε στην ενδοχώρα.
cretalive.gr