Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Φωτογραφία ΣΟΚ - Κουφάρια από σκυλιά σε μπαλκόνι αλλοδαπών στην Κυψέλη


Φωτογραφία ΣΟΚ - Κουφάρια από σκυλιά σε μπαλκόνι αλλοδαπών στην ΚυψέληΣοκ, ανατριχίλα και οργή προκαλεί η φωτογραφία η οποία δείχνει κουφάρια και δέρματα σκύλων σε μπαλκόνι λαθρομεταναστών στην Κυψέλη.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε δέρματα ζώων, σκύλων ή γατών (πιθανότατα αδέσποτων), σε μπαλκόνι διαμερίσματος αλλοδαπών.

Στο 6ο Δημοτικό Αστυνομικό Τμήμα, σημειώνονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες από περιοίκους. Οι απλούστερες εξ αυτών αφορούν στην εξάλειψη -ουσιαστικά- των αδέσποτων ζώων αλλά και στην κλοπή κατοικίδιων, με τις σημαντικότερες να κάνουν λόγο για ρύπανση ιδιωτικών χώρων από τη συσσώρευση δεκάδων ζώων σε διαμερίσματα αλλοδαπών.

Η Δημοτική Αστυνομία ισχυρίζεται ότι σε συνεργασία με το Τμήμα Αστικής Πανίδας της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων κάνουν σχεδόν καθημερινά επιτόπιες έρευνες στις περισσότερες από τις οποίες όμως εισπράττουν την άρνηση των φερόμενων ως εμπλεκομένων προσώπων.

Αναρωτιόμαστε, όλοι αυτοί οι υπερευαίσθητοι, δήθεν οικολόγοι, δήθεν περιβαλλοντολόγοι, δήθεν γενικώς, γιατί κάνουν την πάπια… επί του προκειμένου; Που πήγε το ενδιαφέρον τους για τα ζώα; Γιατί δεν καταγγέλλουν την απάνθρωπη αυτή τακτική των λαθρομεταναστών;