Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μακεδονία: Πολυμελής σπείρα ΡΟΜΑ άνοιγε σπίτια και αυτοκίνητα

Πέντε τσιγγάνοι ΡΟΜΑ ηλικίας απο 17 μέχρι 41 συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στις περιοχές του Ευόσμου και των Διαβατών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι διέπραξαν δώδεκα διαρρήξεις σε σπίτια και δύο απόπειρες διαρρήξεων, καθώς και δύο κλοπές από Ι.Χ. αυτοκίνητο και από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, δύο κυνηγετικά όπλα και χρηματικά ποσά. Εξάλλου, κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν 18 κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν Ι.Χ. αυτοκίνητα στα οποία είχαν προβεί σε αλλαγές στους κινητήρες τους, ώστε τα οχήματα να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες σε περιπτώσεις καταδίωξης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, τρία πιστόλια, 11 φυσίγγια, 165,2 γραμμάρια κάνναβης, καθώς και τέσσερις πινακίδες κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή, ενώ οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων συνεργών τους, καθώς και για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.