Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

«Μπλόκο» σε 7 κλεμμένα αυτοκίνητα στην ΚακκαβιάΕπτά πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, επιχείρησαν να περάσουν στην Αλβανία, από το Τελωνείο της Κακαβιάς, το τελευταίο διάστημα νεαροί Αλβανοί, ένας ομογενής από Ρωσία και δύο Ιταλοί, όμως ύστερα από ειδικούς ελέγχους, οι τελωνειακοί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για κλεμμένα τζιπ.

Όπως εξηγεί, ο Διευθυντής του Τελωνείου Μιχάλης Στεφάνου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μέλη των κυκλωμάτων, χρησιμοποιούν διάφορες μεθοδεύσεις, για να παραπλανήσουν τους τελωνειακούς, όπως πλάστες πινακίδες και άδειες, ακόμη και παραποιημένους τους αριθμούς που είναι καταχωρημένοι στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο του αυτοκινήτου.
 
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εξουσιοδοτήσεις για τον οδηγό, είναι από το ίδιο ΚΕΠ.
 
Σύμφωνα με τους τελωνειακούς που αξιοποιούν όλες τις πληροφορίες, δεν «αποκλείεται» το ενδεχόμενο «μεθοδευμένης» κλοπής, δηλαδή, να εμπλέκονται και οι ιδιοκτήτες των πολυτελών αυτοκινήτων, προκείμενου αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία και την πώλησή τους στο εξωτερικό.
 
Τα κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα που εντοπίζονται στο Τελωνείο της Κακκαβιάς, απασχόλησαν μεταξύ άλλων, την 3ήμερη, 16η σύσκεψη της ομάδας εργασίας, για τα χερσαία τελωνεία χωρών – μελών της Ε.Ε. και πραγματοποιείται από χθες στα Ιωάννινα.
 
Το Τελωνείο Κακαβιάς έχει ουσιαστικό ρόλο στη διοργάνωση, ενώ η εκπρόσωπος της Ε.Ε., αναφερόμενη στα ελληνικά χερσαία τελωνεία, τόνισε πως το επίπεδο οργάνωσης είναι εξαιρετικό.
 
Στην σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωποι τελωνειακών αρχών από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και την Κροατία.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr