Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Οι λαθρομετανάστες πνίγουν τα νησιά


Οι λαθρομετανάστες πνίγουν τα νησιάΑνάστατοι οι κάτοικοι των νησιών βλέπουν καθημερινά κύματα λαθρομεταναστών να αποβιβάζονται στα μέρη τους χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Τεράστια αναστάτωση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους κατοίκων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου τους τελευταίους μήνες η κατακόρυφη αύξησης της εισροής των λαθρομεταναστών.  

Η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, οι συνεχείς έλεγχοι στα χερσαία σύνορα με την μεταφορά χιλιάδων αστυνομικών στον Έβρο όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αλλά ώθησαν το ανεξέλεγκτο κύμα των παράνομων μεταναστών προς τα νησιά.

Πρωταθλήτρια από τις αρχές του έτους αναδεικνύεται η Λέσβος ωστόσο σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Αγαθονήσι. Οι κάτοικοι στη Μυτιλήνη ζουν ξανά έναν εφιάλτη, ξαναγεμίσανε λαθρομετανάστες που περιφέρονται στα πάρκα και τις γειτονιές το κέντρο υποδοχής έκλεισε και οι αλλοδαποί φιλοξενούνται πλέον σε κατασκηνώσεις ενώ ο δήμος ξοδεύει τεράστια ποσά για να καλύψει τις ανάγκες των λαθρομεταναστών!

Το ίδιο σκηνικό και στη Σάμο αφγανοί, πακιστανοί, ιρακινοί έχουν κατακλύσει το νησί, οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν ενώ οι τουρίστες που έρχονται για διακοπές βλέπουν τα χάλια στα οποία έχει περιέλθει νησί. Αντιμέτωποι με το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης βρίσκονται καθημερινά και οι λιγοστοί κάτοικοι στο Αγαθονήσι. Οι κάτοικοι έχουν βιώσει δύσκολες στιγμές από την συνεχή παρουσία των λαθρομεταναστών στο νησί. Μάλιστα υπήρξε και εποχή όπου οι αλλοδαποί ήταν  περισσότεροι από τους Έλληνες κατοίκους, 200 λαθρομετανάστες εισβάλαν σε σπίτια, καταστήματα και στους φούρνους των 120 Ελλήνων.

Στην Ελλάδα καθημερινά εισβάλουν ανενόχλητοι περισσότεροι από 300 λαθρομετανάστες, κανένα κέντρο φιλοξενίας και κανένας φράχτης δεν πρόκειται να περιορίσει ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.Η θέση της Χρυσής Αυγή για το μείζον αυτό εθνικό θέμα είναι:

- Άμεση σύλληψη και επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Μέχρι τον οριστικό επαναπατρισμό τους προβλέπεται η μεταφορά τους σε ειδικούς χώρους κράτησης μακράν των κατοικημένων τόπων της ελληνικής επικράτειας, όπου οι συνθήκες δεν θα ομοιάζουν με ξενοδοχείο 5 αστέρων.
- Το φαινόμενο της εσαεί κράτησης παρανομούντων σε πολυτελή κέντρα με κλιματισμό, δωρεάν γεύματα και ανέσεις που λείπουν από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, είναι απαράδεκτο και θα διακοπεί πάραυτα.
- Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί αλλοδαπός. Οι ποινές δεν θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου.
- Πάταξη του παρανόμου εμπορίου των αλλοδαπών και αυστηρός φορολογικός έλεγχος στα εμβάσματα που αποστέλλουν στις χώρες τους οι λαθρομετανάστες. Να πάψει η τεράστια απώλεια εσόδων για το ελληνικό κράτος. Μηδενική ανοχή στα διεθνή κυκλώματα λαθρεμπορίας.