Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Βόμβα στη δημόσια Υγεία: Λαθρομετανάστης με φυματίωση στην Κόρινθο!


Βόμβα στη δημόσια Υγεία: Λαθρομετανάστης με φυματίωση στην Κόρινθο! Τη μία μετά την άλλη διαδέχονται οι εξελίξεις στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών της Κορίνθου.

Η τελευταία σημαντική και πολύ ανησυχητική είδηση αφορά κρούσμα φυματίωσης που διαπιστώθηκε σε λαθρομετανάστη όπου αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο της Κορίνθου (δωμάτιο 213).

Η μετατροπή σε «κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών» ενός χώρου που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της Κορίνθου συνιστά “έγκλημα” από την ηγεσία του υπουργείου Προ-πο. Ενός χώρου από τον οποίο απέχουν 300-400 μέτρα τέσσερα σχολικά συγκροτήματα στα οποία φιλοξενούνται περίπου 3000 παιδιά! Ενός χώρου που απέχει μόλις 50 μέτρα από το αθλητικό κέντρο του Δήμου Κορινθίων όπου καθημερινά αθλούνται δεκάδες παιδιά της Κορίνθου και των γύρω περιοχών. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και οι ανεγκέφαλοι-εγκέφαλοι των «κέντρων φιλοξενίας αλλοδαπών» παίζουν με τον παράγοντα της τύχης αν ο αλλοδαπός έχει φυματίωση ή όχι;

Θα θέλαμε πραγματικά να δούμε τις αντιδράσεις του Δένδια κάθε στιγμή που του ανακοινώνονται τα απανωτά περιστατικά από τα επικίνδυνα αυτά δημιουργήματά του. Το μείζον ζήτημα, ωστόσο, είναι πως το πρώην στρατόπεδο της Κορίνθου αποτελεί μια υγειονομική βόμβα που απειλεί πλέον τη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και τους αστυνομικούς που φυλάνε τους τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες. Η φυματίωση είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται πολύ εύκολα και συνεπώς χωρίς να γίνουμε μάντεις κακών οιωνών δεν θα αργήσουν να επέλθουν και άλλα κρούσματα.