Κυριακή 28 Απριλίου 2013

6 ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΚΑΙ 3 ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΔΩΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣυνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στη Γλυφάδα εννέα άνδρες, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τ.Α. Γλυφάδας και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και των Τμημάτων Ασφαλείας Αλίμου, Αργυρούπολης, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Ηλιούπολης.

Εκ των εννιά συλληφθέντων οι έξι είναι υπήκοοι Γεωργίας και τρεις από τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις κατοικιών. Συνελήφθη επίσης και μία γυναίκα, γεωργιανής καταγωγής, ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, που με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραττε διαρρήξεις κατοικιών, κυρίως στα Νότια προάστια, από τις οποίες αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Τελευταία φορά, στις 16-4-2013 μέλη της σπείρας εισήλθαν σε διαμέρισμα 95χρονης στη Γλυφάδα και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 2.000.000 ευρώ. Στο παραπάνω διαμέρισμα εργαζόταν ως οικιακή βοηθός 34χρονη Γεωργιανή, μέλος της σπείρας που συνελήφθη.

Μετά από έρευνα σε σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών κλπ. Επίσης στην κατοχή τους βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούν επαγγελματίες κλειδαράδες για τη διάρρηξη κλειδαριών τελευταίας τεχνολογίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση διαρρήξεων οικιών από την παραπάνω σπείρα συνεχίζεται.