Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Θεσσαλονίκη: ''Με βίαζαν επί δυόμισι χρόνια σε στάβλο'' - Την ανάγκαζαν να κοιμάται με τα ζώα!

Το μαρτύριο της 46χρονης γυναίκας αποκαλύφθηκε αργά χθες το βράδυ (29-04-2013), όταν κατάφερε να αποδράσει από τον στάβλο και να μιλήσει στους αστυνομικούς.

Σε άθλια σωματική και ψυχολογική κατάσταση κατήγγειλε στους άντρες του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τα όσα ζούσε τα τελευταία 2,5 χρόνια, μέσα σε ένα στάβλο που βρίσκεται στον Λαχανά.

Η 46χρονη γυναίκα είπε στους αστυνομικούς, πως έπεσε θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης από δύο "ομογενείς", δηλαδή ελληνοποιημένους αλλοδαπούς, έναν 44χρονο κι έναν 80χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν τελικά από την Αστυνομία. 

Η 46χρονη ισχυρίζεται ότι ο 44χρονος ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας, την υποχρέωνε να δουλεύει στην επιχείρηση του, άλλοτε με χρήση και απειλή σωματικής βίας κι άλλοτε παρακρατώντας την αστυνομική της ταυτότητα, χωρίς να της καταβάλει την προσυμφωνημένη αμοιβή της.

Η ίδια κατήγγειλε ακόμα ότι όχι μόνο ήταν υποχρεωμένη να κοιμάται μέσα σε πρόχειρο κατάλυμα, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο όπου εκτρέφονται και σταυλίζονται τα ζώα τής μονάδας, αλλά κι ότι ο εργοδότης της την υποχρέωνε να έρχεται σε συνουσία μαζί της. Επιπλέον, όπως κατέθεσε, ο 80χρονος την επιτηρούσε συνεχώς, προκειμένου να μη διαφύγει, αλλά και για να ελέγχει εάν εκτελεί σωστά τις εργασίες που της είχαν ανατεθεί.

Τελικά, η 46χρονη κατάφερε, χθες το πρωί, να δραπετεύσει από το στάβλο και να καταγγείλει το μαρτύριό της στους αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν, λίγες ώρες αργότερα, τους δύο άνδρες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.