Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Καλαμάτα : Ξεκινάει η δίκη για την δολοφονία ηλικιωμένης απο Αλβανούς

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας δικάζεται μεθαύριο Πέμπτη ένας 32χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για τη δολοφονία και τη ληστεία μιας ηλικιωμένης στο Μοναστήρι Αετού. 

Την ηλικιωμένη γυναίκα κατηγορούνται ότι την χτύπησαν άγρια και την άφησαν να πεθάνει από ασφυξία μέσα στο σπίτι της 3 Αλβανοί, στις 27 Φεβρουαρίου του 2008. Οι ληστές είχαν κλείσει το στόμα της άτυχης 84χρονης με ένα κομμάτι ύφασμα και είχαν τυλίξει ένα κασκόλ στο πρόσωπό της για να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Φεύγοντας την πέταξαν στο κρεβάτι και την κουκούλωσαν με ένα σωρό βαριά ρούχα και σκεπάσματα, αφήνοντάς την να πεθάνει από ασφυξία. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται μόνο ο 32χρονος Αλβανός ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια φυγοδικούσε.

Πέρυσι το Φεβρουάριο ένας άλλος 24χρονος ομοεθνής του αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, γιατί τα αποδεικτικά στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να οδηγηθεί το δικαστήριο με βεβαιότητα στην καταδίκη, ενώ ο τρίτος -ο οποίος ήταν τότε 17 χρόνων- έχει δικαστεί και καταδικαστεί ερήμην σε 28 χρόνια από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας.