Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Κρήτη: Αλλοδαποί απατεώνες έβγαλαν 21.000€ εξαπατώντας τα θύματά τους

Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσε ένας 26χρονος άνδρας από τη Βουλγαρία, ο οποίος μαζί με άλλα δύο άτομα που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ είχαν δημιουργήσει σπείρα που εκμεταλλευόταν ηλικιωμένους αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά. 

 Ο 26χρονος, μαζί έναν ακόμη άνδρα και μία γυναίκα, είχαν εξαπατήσει στο νομό Χανίων δύο ηλικιωμένες γυναίκες, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν προσπαθήσει να αποσπάσουν χρήματα και από άλλα 12 άτομα.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς περισσότερα από 21.000 ευρώ, που ήταν και η «λεία» της εγκληματικής τους δραστηριότητας. Η ομάδα των τριών χρησιμοποιούσε τη γνωστή μέθοδο της παρουσίασης ψεύτικων γεγονότων ως αληθινών, προκειμένου να κατορθώσουν με τον τρόπο αυτό να αποσπάσουν από ηλικιωμένα άτομα μεγάλα χρηματική ποσά.

Στις 12 και 13 Οκτωβρίου, η σπείρα επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές των Χανίων. Ο 26χρονος που εμφανίστηκε ως δικηγόρος σε όλα τα τηλεφωνήματα ισχυρίστηκε στους ανυποψίαστους ηλικιωμένους ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και ότι για τη νομική του εκπροσώπηση έπρεπε να καταβληθεί χρηματικό ποσό.

Το ίδιο τηλεφώνημα έγινε σε 14 ηλικιωμένα άτομα, ωστόσο η σπείρα κατόρθωσε να αποσπάσει περίπου 22.000 ευρώ από δύο Χανιώτισσες, ηλικίας 85 και 69 ετών αντίστοιχα. Στη συνέχεια ο 26χρονος μετακινήθηκε στο Ηράκλειο, οπότε και αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου μετά από συνεννόηση με τους συναδέλφους τους στα Χανιά, εντόπισαν το νεαρό άνδρα και τον συνέλαβαν