Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Βούλγαροι σωματέμποροι στοίβαξαν 35 λαθρομετανάστες μέσα σε βανάκι - Χειροπέδες και αποκαλύψεις στην Εγνατία Οδό!

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών που σκόπευαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας, έναντι αμοιβής, 35 Σύρους λαθρομετανάστες μεταξύ των οποίων και εννέα ανήλικα παιδιά, προχώρησαν χθες αστυνομικοί, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν για την εξάρθρωση κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Πρόκειται για Βούλγαρους ηλικίας 49 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και τριών ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης, για τα αδίκηματα της διευκόλυνσης παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών και της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών, που μετέφεραν τους μη νόμιμους μετανάστες σε όχημα τύπου βαν, έγινε χθες το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Κόμβου Ασπροβάλτας.

Όπως διαπιστώθηκε οι αλλοδαποί εισήλθαν στη χώρα μας από σημείο της ελληνο – τουρκικής μεθορίου και επιβιβάστηκαν στο προαναφερόμενο όχημα, με αρχικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου σκόπευαν να μεταβούν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, προκειμένου να προωθηθούν σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.