Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

O τζιχαντιστής που συνελήφθη στο Βέλγιο κυκλοφορούσε νόμιμα στην Αχαρνών - Είχε και άδεια παραμονής!

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΜΕΝΟΙ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
 
 
Οχι μόνο είχε περάσει από την Ελλάδα, αλλά είχε και άδεια παραμονής στη χώρα μας ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στο Βέλγιο με την κατηγορία της συμμετοχής σε ομάδες ισλαμιστών στη Συρία και το Ιράκ. 
 
Πρόκειται για τον 25χρονο Σύρο υπήκοο, ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα με προορισμό στη Σουηδία στα τέλη Ιουλίου, αλλά στον ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού του στο Σαρλερουά συνελήφθη γιατί είχε πλαστό διαβατήριο. Στη συνέχεια οι βελγικές αρχές διαπίστωσαν ότι ήταν ύποπτος για τρομοκρατικές πράξεις και συνελήφθη. 
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα ο συγκεκριμένος τζιχαντιστής δεν είχε περάσει απλά από την Ελλάδα, αλλά είχε εξάμηνη άδεια παραμονής και για δύο μήνες πέρασε από την Αθήνα και συγκεκριμένα από την περιοχή της οδού Αχαρνών. 
 
Ο Σύρος έφτασε στην Ελλάδα όπως όλοι λαθρομετανάστες περνώντας από την Τουρκία στη Ρόδο, μαζί με άλλους λαθρομετανάστες τον Ιούνιο του 2014.
 
Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του στην εφημερίδα, στις 13 Ιουνίου του χορηγήθηκε προσωρινή άδεια παραμονής για έξι μήνες και στη συνέχεια έμεινε για λίγο περισσότερο από ένα μήνα στην οδό Αχαρνών, ενώ δεν είχε καταθέσει αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα. 
 
Ο 25χρονος εκτιμάται ότι είχε διασυνδέσεις με το Μέτωπο Αλ Νούσρα, τζιχαντιστική οργάνωση που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα και δρα στη Συρία.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr