Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών με “πλούσια” δράση

egl2Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του επιχειρησιακού σχεδίου «ΘΗΣΕΑΣ» και του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε πλαστογραφία πιστοποιητικών εγγράφων, λαθραία διακίνηση αλλοδαπών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και διακίνηση ναρκωτικών.


Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 15-9-2014 στο κέντρο της Αθήνας δύο (2) αλλοδαποί μέλη της ομάδας, ένας 47χρονος υπήκοος Σομαλίας και ένας 62χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές. Αναζητούνται δύο (2) ακόμη αλλοδαποί Σομαλικής καταγωγής, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, πλαστογραφία και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και ο 47χρονος Σομαλός, που είχε αρχηγικό ρόλο, λειτουργούσε κατάστημα-ανταλλακτήριο χρημάτων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, στο κέντρο της Αθήνας αναθέτοντας την προσωρινή διαχείριση αυτού στον 62χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές.

egl3Με κέντρο των παράνομων ενεργειών τους το παραπάνω κατάστημα, τα μέλη της ομάδας προέβαιναν, έναντι αμοιβής, στη συλλογή στοιχείων άλλων αλλοδαπών με φωτογραφίες τους και εξέδιδαν με αυτά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με τα οποία τους εφοδίαζαν, προκειμένου να διευκολύνουν την έξοδο τους από τη χώρα μας και την προώθηση τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Επιπλέον διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας κρύπτες έξω από το κατάστημα για την αποθήκευση τους.


Από τις δραστηριότητές τους αυτές αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη και ένα μεγάλο μέρος τους μετέφεραν στο εξωτερικό. Εκτιμάται ότι η προκληθείσα ζημία από τη μεταφορά των χρηματικών ποσών στο εξωτερικό υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.


 Εντός του καταστήματος και στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Το χρηματικό ποσό των 106.092,4 ευρώ.
• Το χρηματικό ποσό των 3.320 δολαρίων.
• Νομίσματα Αιθιοπίας, Σομαλίας και Τουρκικές λίρες.
• Εξήντα έξι (66) φωτοαντίγραφα διαβατηρίων και Δελτίων Αιτήσεως Ασύλου διαφόρων αλλοδαπών.
• Σαράντα ένα (41) δελτία τραπεζικών καταθέσεων.
• Δεκαπέντε (15) πλαστά δελτία ταυτότητας υπηκόων Βουλγαρίας και Ρουμανίας.
• Εκατοντάδες εντολές μεταφοράς χρημάτων και καταθετήρια τραπέζης αλλοδαπών.
• Τρείς (3) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών.
• Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
• Πλήθος εξωτερικών δίσκων και κάρτες μνήμης.