Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

XEIΡΟΠΕΔΕΣ σε τρεις ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ για παράνομη Διακίνηση Μεταναστών

Συνελήφθησαν προχθές (4-9-2014) το μεσημέρι στην περιοχή της Ναυπάκτου Αιτωλοακαρνανίας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και τη συνδρομή αστυνομικών της Α.Δ. Αιτωλίας και υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ Αττικής, τρεις (3) αλλοδαποί, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Τουρκίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, οι τρεις παραπάνω αλλοδαποί συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μεταφοράς με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο είκοσι οκτώ (28) παράνομων αλλοδαπών μεταναστών, υπηκόων Ιράκ και Συρίας, τους οποίους επιχειρούσαν να προωθήσουν στην Ιταλία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι παραπάνω αλλοδαποί μετανάστες είχαν εισέλθει παράνομα, πρόσφατα στη χώρα μας και είχαν καταβάλλει χρηματικό ποσό ύψους 3.000-5.500 ευρώ, προκειμένου να προωθηθούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Η σπείρα, για την συγκέντρωση-απόκρυψη των μεταναστών, χρησιμοποιούσε δύο (2) οικίες στην περιοχή του Αιγάλεω και για τη μεταφορά τους χρησιμοποιούσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο άλλαζε συχνά τις πινακίδες κυκλοφορίας, και αυτοκίνητο προπομπό.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
• Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
• Επτά (7) σωσίβια θαλάσσης.
• Το χρηματικό ποσό των 1.045 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.