Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Καμερουνέζος έκλεβε απο τις σπιτονοικοκυρές του λεφτά με την μέθοδο της "νιγηριανής απάτης" . Πάνω απο 200,000 ευρώ είχε αποσπάσει!

Κέρδη που έφταναν τις 200.000 ευρώ είχε αποσπάσει από τα θύματα του ένας 44χρονος Καμερουνέζος, ο οποίος συνελήφθη στη Γλυφάδα για πλαστογραφία και απάτη (γνωστή ως μέθοδος «νιγηριανή απάτη»).

Συγκεκριμένα, 2 Ελληνίδες κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι ο 44χρονος αλλοδαπός τον μήνα Μάιο τις είχε προσεγγίσει, παρουσιαζόμενος ως πλούσιος επιχειρηματίας και προέβη στην ενοικίαση διαμερίσματος, ιδιοκτησίας της μίας εξ αυτών, στη Γλυφάδα.

Ο συλληφθείς, για να ενισχύει την εικόνα του εύπορου επιχειρηματία, κινείτο με πολυτελή αυτοκίνητα και δαπανούσε μεγάλα χρηματικά ποσά. Στο διάστημα που επακολούθησε, ο αλλοδαπός ανέπτυξε φιλική σχέση με τις καταγγέλλουσες και προφασιζόμενος το μπλοκάρισμα των τραπεζικών του λογαριασμών στο Καμερούν κατάφερε να «δανειστεί» από αυτές περισσότερο από 150.000 ευρώ.

Περί τα μέσα Αυγούστου ο συλληφθείς ενημέρωσε τις καταγγέλλουσες ότι έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει ποσότητα εγχρώμων και λευκών τεμαχίων χαρτιού, στα οποία φαίνεται αποτυπωμένη αξία χαρτονομίσματος σε ευρώ, σε αντίστοιχη ποσότητα πραγματικών χαρτονομισμάτων,
χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό ειδική σκόνη και υγρά. Προκειμένου δε να εξοφλήσει την οφειλή του προς αυτές, ζήτησε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και «υποσχέθηκε» τον διπλασιασμό ή τριπλασιασμό του ποσού.

Ο Καμερουνέζος συνελήφθη κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο κατηγορούμενος προηγουμένως, επέδειξε στις καταγγέλλουσες χαρτιά λευκού χρώματος, σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, τα οποία με τη χρήση λέιζερ έμοιαζαν με πραγματικά χαρτονομίσματα.

Εντός της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
-462- χαρτιά λευκού χρώματος σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ.
-330- πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.
Μία συσκευή λέιζερ.
- Μία λεκάνη με υγρό και σκόνη ταλκ που χρησιμοποιείτο για τον αποχρωματισμό των χαρτιών.
- Τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
- Δύο κάρτες στο όνομά του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 44χρονος συλληφθείς είχε εξαπατήσει, με την ίδια μέθοδο, άλλα δύο άτομα.

Τα συνολικά κέρδη του Καμερουνέζου από τις απάτες ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.