Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Συνελήφθη στο Βέλγιο τζιχαντιστής που έφυγε από την Αθήνα

Από την Ελλάδα είχε ξεκινήσει το αεροπορικό ταξίδι του προς την πόλη Σαρλερουά του Βελγίου 24χρονος Σύρος τζιχαντιστής που συνελήφθη την Τρίτη στο αεροδρόμιο Gosselies του Βελγίου...!!

Πρόκειται για το δεύτερη, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, σύλληψη ατόμου για διασυνδέσεις με ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις, που να προέρχεται από την Ελλάδα.

Αρχές Αυγούστου οι βελγικές διωκτικές αρχές είχαν συλλάβει Σύρο υπήκοο στην κατοχή του οποίου είχε βρεθεί USB με βίντεο από δολοφονίες που είχαν διαπραχθεί στη χώρα του.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βελγίου κ. Jean Pasqual Thorau επιβεβαίωσε την είδηση της σύλληψης του 24χρονου και αποκάλυψε ότι στις αποσκευές του βρέθηκαν φωτογραφίες και έγγραφα που αποδεικνύουν τη διασύνδεσή του με ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση.

«Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της πόλης Σαρλερουά έχοντας στην κατοχή του ένα πλαστό γαλλικό διαβατήριο. Ακολούθησε έλεγχος των αποσκευών του και εντοπίσαμε έγγραφα και φωτογραφίες που κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο 24χρονος είχε ανάμειξη σε γεγονότα που έχουν γίνει στο Ιράκ και στη Συρία.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή πλαστών εγγράφων και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Κρατείται και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο κ. Thorau.

Από την έρευνα των διωκτικών αρχών του Βελγίου προέκυψε ότι τελικός προορισμός του 24χρονου ήταν η Νορβηγία. Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, στις αρχές Αυγούστου στο ίδιο αεροδρόμιο είχε συλληφθεί ένας ακόμα Σύρος τζιχαντιστής που είχε ξεκινήσει το αεροπορικό του ταξίδι από την Ελλάδα.

Και αυτός είχε βρεθεί να κατέχει πλαστό διαβατήριο, ενώ στις αποσκευές του Βέλγοι αστυνομικοί είχαν βρει USB με υλικό, όπως βίντεο από εκτελέσεις στη Συρία κ.ά.


-----
σχόλιο : Εμείς οταν τα λέγαμε.. είμασταν "υπερβολικοί" , "φαντασιόπληκτοι" και "φασίστες" . Τώρα που το παραδέχονται αρχές διαφόρων χωρών (ανάμεσα τους και η δικιά μας ΕΥΠ ) τι έχετε να πείτε..? Μήπως είναι αργά.. ή οχι?