Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ξεσκεπάστηκε σπείρα αλβανών ληστών στην Εύβοια

Ένας 35χρονος Αλβανός και δύο συμπατριώτες του προσπάθησαν να ληστέψουν τα ξημερώματα της Τετάρτης, μια 56χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τις "δουλειές" της εγκλήματικής ομάδας.

Η γυναίκα ζει στην Άνω Βάθεια στην Εύβοια. Δύο από τους αλβανούς δράστες, μπήκαν στο σπίτι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας μαχαίρια προσπάθησαν να ληστέψουν την 56χρονη.

Όμως εκείνη την στιγμή πέρασε έξω από το σπίτι περιπολικό του Α.Τ. Ερέτριας που έκανε περιπολία. Ο τρίτος συνεργός τους που περίμενε έξω από το σπίτι, όταν είδε τους αστυνομικούς, ενημέρωσε τους άλλους δύο και όλοι μαζί έφυγαν πριν κλέψουν οτιδήποτε.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τους ψάχνουν και δεν άργησαν να βρουν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών.
Πρόκειται για έναν 35χρονο Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη και δύο συμπατριώτες του ηλικίας 24 και 27 ετών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν εγκαταλειμμένα και ανασφάλιστα, δύο Ι.Χ. ιδιοκτησίας του 35χρονου και του 24χρονου μέσα στα οποία βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Σύμφωνα με το LamiaStar, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, προ 4μήνου περίπου, οι δράστες διέπραξαν ακόμη, σε βάρος της ιδίας γυναίκας:

• Την 09-09-2011, ένοπλη ληστεία, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

• Την 05-10-2011, διάρρηξη – κλοπή, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 περίπου, ευρώ.