Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κρήτη: Φρικιαστική δολοφονία ηλικιωμένης για 2.000€ .

Το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ που είχε "σηκώσει" από την τράπεζα, για το μνημόσυνο του αδικοχαμένου εγγονού της φέρεται να ήταν το κίνητρο των δολοφόνων της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη από την Επισκοπή Ηρακλείου. 

 

Η άτυχη γυναίκα βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των δολοφόνων της, οι οποίοι γνώριζαν καλά τις κινήσεις της ηλικιωμένης.


Η 85χρονη βρέθηκε νεκρή με τα ρούχα της και τα παπούτσια της, γεγονός που σημαίνει ότι την σκότωσαν το βράδυ του Σαββάτου (17-03-2012), μόλις επέστρεψε στο σπίτι της.  

Ο φρικτός θάνατος της 85χρονης έχει προκαλέσει θλίψη αλλά και οργή στην τοπική κοινωνία. Συγχωριανοί του θύματος απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και στοχοποιούν αλλοδαπούς, διαμηνύοντας ότι θα τους διώξουν από την περιοχή. 

Η απουσία της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη από την Kυριακάτικη λειτουργία παραξένεψε την κόρη της, η οποία ανησύχησε και αναζήτησε την υπερήλικη μητέρα της στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε χρόνια στην Μεσοχωριά της Επισκοπής.

Την ανησυχία της επέτεινε το γεγονός ότι η πόρτα του μαγαζιού ήταν ανοιχτή και ο χώρος αναστατωμένος. Λίγα λεπτά αργότερα θα βρισκόταν αντιμέτωπη με το μακάβριο θέαμα. Η άτυχη γυναίκα ήταν πεσμένη μπρούμυτα δίπλα από το κρεβάτι της, στο σπίτι της. Φιμωμένη και με τα μάτια καλυμμένα με ένα πανί.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή σε κλάσματα δευτερολέπτου, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία της Επισκοπής, από τις πιο ήσυχες περιοχές στην Κρήτη.

Η Ασφάλεια έχει στην διάθεση της ένα τετράδιο με τα ονόματα των αλλοδαπών που χρωστούσαν στην 85χρονη, η οποία ωστόσο ουδέποτε τους πιέζε για τα χρήματα.

Συγχωριανοί του θύματος και ειδικά άνθρωποι που την ζούσαν καθημερινά, υποστηρίζουν ότι είναι πιθανόν πίσω από την δολοφονία να κρύβονται αλλοδαποί και μάλιστα ζητούν να ελεγχθούν συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία είχαν "διεισδύσει" στην ζωή της άτυχης γυναίκας ποντάροντας στη φιλευσπλαγχνία της. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, εξετάζεται η κατάθεση κατοίκου του χωριού, ο οποίος ανέφερε ότι γύρω στις 21.30 το βράδυ του Σαββάτου, περνώντας από το ψιλικατζίδικο της 85χρονης για να επισκεφθεί συγγενικό του πρόσωπο, είδε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι του φάνηκαν παράξενοι.

Ο ίδιος περιγράφει τον σωματότυπο τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τους ρώτησε τι γύρευαν, εκείνοι όμως δεν απάντησαν και απομακρύνθηκαν ταχύτατα. Μέχρι και χθες είχαν γίνει περίπου έξι με επτά προσαγωγές υπόπτων.
πηγη newsit.gr