Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΙΣΟΠΕΔΟΘΗΚΕ O MEΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στα σύνορα Κορωπίου και Παιανίας με παρουσία δικαστικών αρχών, ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της γενικής γραμματείας δημοσίων έργων και εκπροσώπων της αττικής οδού, για την απομάκρυνση του παράνομου καταυλισμού των Ρομά από δημόσια έκταση που γειτνιάζει με την αττική οδό. 

Ενδεικτικό της εικόνας παρανομίας και πιθανής τέλεσης αξιόποινων πράξεων στη περιοχή, ήταν η ανεύρεση πολλών χρησιμοποιημένων συριγγών χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Όπως σημειώνουν γνώστες της κατάστασης, η περιοχή αυτή είχε χαρακτηριστεί ως τόπος συνάθροισης εμπόρων ναρκωτικών. Η έκταση όπου είχαν εγκατασταθεί, από το 2004, είναι ιδιοκτησία του ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά από απαλλοτρίωση για τις ανάγκες της αττικής οδού. 

Πρόκειται για αυθαίρετο καταυλισμό σε γήπεδο περίπου 50 στρεμμάτων, με γειτονιές από παραπήγματα, καλύβια και τσαντίρια κατασκευασμένα από οικοδομική ξυλεία, όπου διαβιούσαν εκατοντάδες αθίγγανοι που συνεχώς αυξάνονταν, ενώ η κύρια βιοποριστική ενασχόλησή τους ήταν η συλλογή μεταχειρισμένων μετάλλων τα οποία μεταπωλούν. 



enikos.gr