Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

H λαθρομετανάστευση βόμβα και για το ασφαλιστικό

Απασφαλισμένη “πυρηνική βόμβα” έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αντιναχθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία, τα ασφαλιστικά ταμεία, το σύστημα υγείας και τη δημόσια ασφάλεια χαρακτηρίζουν ανοιχτά πλέον το μεταναστευτικό παράγοντες της αγοράς εργασίας.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι για το μέγεθος της παραοικονμίας που ξεπερνά το 20% του ΑΕΠ ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι αλλοδαποί, οι οποίοι στο συνολό τους δεν θέλουν να νομιμοποιηθούν,. Παρά τις συνεχείς ευκαιρίες που τους προσφέρονται από το ελληνικό κράτος. 

Μελέτες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Αθηνών καθώς και το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καταρρίπτουν πλήρως τον μύθο ότι οι αλλογενείς θα σώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα: “Η ευεγετική τους παρουσία σύμφωνα με τους ερευνητές “δεν θα υπερβαίνει τα 20 χρόνια γιατί μετά τα ταμεία θα κληθούν να καταβάλλουν σε αυτούς συνταξιοδοτικές παροχές με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα αποθεματικά τους.

Όπως σημειώνεται μάλιστα στην έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου “Εάν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα στο καθεστώς ασφάλισης, όταν θα πρέπει να αποδοθούν οι υποσχόμενες παροχές στον μεγάλο αριθμό των μεταναστών που είναι στην αγορά εργασίας, η ευεργετική επίδραση μιας σειράς ετών όπου οι αλλοδαποί θα εισφέρουν στους ασφαλιστικούς φορείς χωρίς αντίστοιχα να αξιώνουν σύνταξη, θα αντιστραφεί“.

Παραμύθι του Νασρεντίν Χότζα δηλαδή, αποτελούν οι ισχυρισμοί των ανεπάγγελτων θολοκουλτουριάρηδων περί “θετικής συμβολής των ξένων εργατικών χεριών στη διαμόρφωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Από έρευνες που διεξήχθησαν για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής που κατήργησε (γιατί άραγε;) το ΠΑΣΟΚ προέκυψε ότι η συνεισφορά των αλλοδαπών στο ετήσιο ΑΕΠ φτάνει μόλις το 2,6% όταν αποτελούν το ¼ του πληθυσμού της χώρας.

Αυτή η συμμετοχή θεωρείται μηδαμινή, αφού δεν είναι ανάλογη με τον αριθμό τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα-καμπανάκι του Παντείου Πανεπιστημίου, εάν συνεχισθεί η σημερινή “εισβολή λαθρομεταναστών” το 2050 θα έχουμε τουλάχιστον 14 εκατ. Αλλογενών με τους γηγενείς να μην ξεπερνούν στην καλύτερη περίπτωση τα 11 εκατομμύρια.

Προκειμένου να απομυθοποιήσουμε πλήρως τα περί μεγάλης συνεισφοράς των αλλοδαπών στο σσυνταξιοδοτικό σύστημα αναφέρουμε το πόρισμα του ΙΝΕ που αναφέρει επί λέξει “οι αλλοδαποί που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ δεν συνεισφέρουν οικονομικά όσο ένας Έλληνας ασφαλισμένος και γενικά οι εισφορές δεν ανταποκρίνονται στον αριθμό τους“.

Σε απλά ελληνικά να μην περιμένουμε, όπως μας τάζουν οι “προοδευτικοί”, οι μετανάστες να μας εξασφαλίσουν τη σύνταξη τους όταν εξέλθουμε από την αγορά εργασίας!
melostisneos.wordpress.com 
αναδημοσιευση