Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Δυο Αλβανοί κακοποιοί ήταν οι δράστες μιας ληστείας που έγινε πριν απο δύο χρόνια σε αποθήκη φρούτων στην Αλεξανδρούπολη

 Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια εξιχνιάστηκε η ληστεία που θύμιζε… σενάριο ταινίας σε μια αποθήκη φρούτων στην Αλεξανδρούπολη, όταν οι δράστες είχαν κρατήσει όμηρο έναν 40χρονο οδηγό φορτηγού ψυγείου και τον υποχρέωσαν να καλέσει τον ιδιοκτήτη για μια ανύπαρκτη βλάβη στο όχημα!

Οι δυο δράστες καραδοκούσαν κρυμμένοι τα ξημερώματα της 7ης Αυγούστου του 2011. Μόλις έφτασε ο οδηγός τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και τον υποχρέωσαν να τηλεφωνήσει στον 59χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης με τον οποίο θα έφευγαν για να αγοράσουν προϊόντα από την Θεσσαλονίκη και να του ζητήσει να πάει στην αποθήκη, δήθεν για να επισκευάσουν το φορτηγό.

Όταν ο ιδιοκτήτης έκανε την εμφάνισή του, τον ακινητοποίησαν και αυτό και του άρπαξαν τα 12.000 ευρώ που είχε μαζί του για να αγοράσει τα εμπορεύματα. Στη συνέχεια, έσπασαν τα κινητά των θυμάτων τους, τους έδεσαν με σύρμα και εξαφανίστηκαν. Ο επιχειρηματίας και ο οδηγός κατάφεραν να λυθούν και ειδοποίησαν την Αστυνομία, που όμως δεν βρήκε αποτυπώματα των ληστών οι οποίοι φορούσαν γάντια.

Οι έρευνες, όμως, δεν σταμάτησαν ποτέ και τελικά η ταυτότητα των δραστών αποκαλύφθηκε. Πρόκειται για δύο Αλβανούς, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται εδώ και καιρό στις φυλακές για άλλη ληστεία, ενώ ο δεύτερος εξακολουθεί να αναζητείται, αλλά το πιθανότερο είναι πως διέφυγε στην πατρίδα του.