Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΚΛΕΒΕ ΠΡΟΤΟΦΟΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ...!

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε κατ’ εξακολούθηση κλοπές πορτοφολιών από ηλικιωμένους, κυρίως, επιβάτες του προαστιακού και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαρουσίου που βρίσκονταν σε ειδική υπηρεσία εντοπισμού πορτοφολάδων μέσα σε συρμούς τρένων, δύο αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 29 και 26 ετών, την ώρα που αφαιρούσαν πορτοφόλι ημεδαπής. Αναζητούνται τρεις αλλοδαποί συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε αλλοδαποί είχαν συστήσει σπείρα, τα μέλη της οποίας εντόπιζαν ηλικιωμένα, κυρίως, άτομα σε σταθμούς και βαγόνια του προαστιακού και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και αφαιρούσαν τα πορτοφόλια τους.

Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο είχαν διαπράξει 23 κλοπές πορτοφολιών επιβατών των σιδηροδρόμων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα πορτοφόλια, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα ειδικό ψαλίδι που χρησιμοποιούσαν για να αποκόπτουν ενδύματα και τσάντες καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει η διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού στο εξωτερικό.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.