Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ναυπακτία: Μάχη με τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων - Πυροβολισμοί και καταδίωξη - Κατέβηκαν με τα καλάσνικοφ στα χέρια!

- Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε κλεμμένο αγροτικό όχημα και οι Αλβανοί δραπέτες κατέβηκαν οπλισμένοι


- Ο ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας άνοιξε πυρ και τους ανάγκασε να τραπούν σε φυγή από την περιοχή


- Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας γύρο από δύο μοναστήρια που έχουν αποκλειστεί


- Οι δραπέτες των φυλακών έκλεψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αγροτικό όχημα στην ορεινή Ναυπακτία

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα στην περιοχή Ευπάλειον, στην ορεινή Ναυπακτία. Οι δράστες έκλεψαν ένα αγροτικό όχημα και λίγη ώρα αργότερα έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας. Στο μπλόκο ήταν δύο τζιπάκια της ΟΠΚΕ με ελεύθερο σκοπευτή. Οι αστυνομικοί έριξαν τον προβολέα στο κλεμμένο αυτοκίνητο και τότε οι κακοποιοί κατέβηκαν από το αγροτικό με τα καλάσνικοφ στα χέρια.

Ο ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό και τότε οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, μπήκαν στο αυτοκίνητο, έκαναν αναστροφή και έφυγαν από το σημείο.

Στελέχη της αστυνομίας, ανέφεραν στο onairnews, ότι οι δραπέτες έχουν στρατιωτική εκπαίδευση, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να εκτιμήσουν πότε τους συμφέρει να δώσουν τη μάχη και πότε δεν έχουν ελπίδες. Στην προκειμένη περίπτωση κατάλαβαν ότι δεν είχαν ελπίδα να επικρατήσουν των αστυνομικών και πρόλαβαν να εξαφανιστούν.

Αποκλεισμένα δύο μοναστήρια - Δεν αφήνουν τους πολίτες να ανέβουν
Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στα μοναστήρια του Βαρνάκοβα και της Αμπελακιώτισας, που βρίσκονται στην περιοχή. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και δεν αφήνουν τους πολίτες να πλησιάσουν. Εκτιμούν ότι σε εκείνο το σημείο κρύβονται οι άκρως επικίνδυνοι δραπέτες των φυλακών και θεωρείται θέμα χρόνου η επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει για την ώρα κανένα από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν τις τελευταίες μέρες οι δραπέτες.