Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

5 ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΕ ΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, κύκλωμα που προέβαινε σε αγοροπωλησίες βρεφών.
Συνελήφθησαν χθες απογευματινές ώρες στην περιοχή των Αμπελοκήπων από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, πέντε Βούλγαροι ηλικίας 52, 51, 34 και 32 ετών (δύο άνδρες - τρεις γυναίκες ), ως μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ' επάγγελμα και εκ κερδοσκοπία»

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις κατ' επάγγελμα αγοραπωλησίες βρεφών και την μεσολάβηση τους σε παράνομες υιοθεσίες.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος και η 51χρονη, ήταν οι διευθύνοντες την ομάδα και ειδικότερα εντόπιζαν τις κυοφορούσες γυναίκες και πρόβαιναν στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους «αγοραστές» βρεφών. Τα υπόλοιπα τρία μέλη δρούσαν συνεπικουρικά, παρίσταντο στα ραντεβού και διευκόλυναν την ομάδα στην εγκληματική της δράση. Επίσης, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν 15.000 ευρώ από την πώληση κάθε βρέφους ενώ οι φυσικές μητέρες αυτών εισέπρατταν το ποσό των 3.000 ευρώ.

Χθες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου αρχικά συνελήφθη η 51χρονη, η οποία έφερε μαζί της βρέφος (αγόρι) προς πώληση, το οποίο είχε γεννήσει 27χρονη ομοεθνής της.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία όπου διέμενε η 51χρονη μαζί με τους υπόλοιπους δράστες, στην ανωτέρω περιοχή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άπαντες οι προαναφερόμενοι. Επίσης, στην ίδια οικία διέμενε και συνελήφθη η 27χρονη, μητέρα του υπό πώληση βρέφους, ηλικίας δύο εβδομάδων.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 11 κινητά τηλέφωνα,
• 12 κάρτες SIM και
• Πληθώρα εγγράφων – ιατρικών εξετάσεων του βρέφους.

Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το νεογνό μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα και περίθαλψη σε ειδική μονάδα Νοσοκομείου της πόλης. Από την προαναφερθείσα Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με τη συμμετοχή και άλλων ατόμων στο εν λόγω κύκλωμα επίσης και για την εμπλοκή των ήδη συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


newsbomb.gr