Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΙ ΕΔΕΣΑΝ ΗΛΙΚΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΣΤΥΛΙΔΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ

Ένας ληστής επέστρεψε στο σπίτι όπου είχαν αφήσει μαζί με δύο συνεργούς του μία 80χρονη δεμένη και φιμωμένη για να τοποθετήσει πίσω στη θέση του το όπλο που είχαν αρπάξει.

Το περίεργο αυτό περιστατικό σημειώθηκε στον Καραβόμυλο Στυλίδας. Οι τρεις ληστές μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης από ανασφάλιστο παράθυρο. Η 80χρονη που είχε ξαπλώσει αλλά δεν είχε ακόμη κοιμηθεί, είδε ξαφνικά τους τρεις άνδρες να «μπουκάρουν» στο σπίτι.

Οι δύο φορούσαν κουκούλες, ενώ ο τρίτος δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και σύμφωνα με την ηλικιωμένη ήταν πολύ μελαχρινός και μιλούσε σπαστά Ελληνικά.

Οι ληστές έδεσαν με πλαστική ταινία τα χέρια της ηλικιωμένης στο κρεβάτι και της φίμωσαν το στόμα. Στη συνέχεια έκαναν άνω-κάτω το σπίτι για χρήματα και χρυσαφικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, πήραν 500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα που βρήκαν στο σπίτι, ενώ αφαίρεσαν από την 80χρονη δύο χρυσά δακτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό τα οποία φορούσε.

Στη συνέχεια πήραν ένα παλιό όπλο που βρήκαν στο σπίτι, το κινητό της γιαγιάς και αφού την κλείδωσαν εξαφανίστηκαν.

Η ηλικιωμένη λίγο αργότερα κατάφερε να λυθεί και αφού δεν μπορούσε να βγει από την κλειδωμένη πόρτα, βγήκε από το παράθυρο και πήγε σε γειτονικό σπίτι ανιψιάς της και ζήτησε βοήθεια.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, ενώ πρόσφεραν και τις πρώτες βοήθειες στην 80ρονη γυναίκα. Όταν λίγο αργότερα ήρθε η αστυνομία και επέστρεψαν στο σπίτι, βρήκαν την πόρτα ανοιχτή και το παλιό όπλο στη θέση του. Μάλιστα ένας γείτονας είπε ότι είδε κάποιον που έβγαινε από το σπίτι και η περιγραφή που έδωσε στους αστυνομικούς ήταν ίδια με αυτή της ηλικιωμένης για τον έναν από τους ληστές.

«Οι ληστές νόμιζαν ότι η γιαγιά ήταν ακόμη δεμένη και επέστρεψαν. Το όπλο ήταν πολύ παλιό, κειμήλιο από τον πατέρα της και δεν δούλευε. Kανείς όμως δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί το επέστρεψαν και δεν το πέταξαν κάπου...», έλεγε στο LamiaReport συγγενής της ηλικιωμένης γυναίκας. newsbomb.gr