Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Απόδραση Ιρακινού εγκληματία από το Θριάσιο


Σκηνές απείρου κάλους εξελίχθηκαν στο θάλαμο κρατουμένων της Α΄ παθολογικής του Θριάσιου Νοσοκομείου, όταν η εξωτερική φρουρά αντιλήφθηκε ότι ο Ιρακινός κρατούμενος που φρουρούσε είχε αποδράσει.

Ο δραπέτης που είναι φορέας ενεργής φυματίωσης και άκρως επικίνδυνος για την δημόσια υγεία άνοιξε τρύπα στον τοίχο από γυψοσανίδα δίχως να τον αντιληφθεί κανένας και το έπραξε αυτό, ρίχνοντας λίγο νερό και σέρνοντας μέσα στο κενό έκανε καταρρίχηση 6 μέτρα δένοντας σεντόνια και χρησιμοποιώντας τα για σχοινί, κατάφερε να βγει στον 3 όροφο της από κάτω πτέρυγας και να αναμιχθεί με τους ασθενείς και εν τέλει να φύγει από το νοσοκομείο ανενόχλητος περπατώντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Εδώ προκύπτουν βέβαια κάποια σοβαρά θέματα που θα έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψη, καθώς οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τους ασθενείς που μεταφέρονται από τις φυλακές είναι ακατάλληλες και  χρήζουν άμεσης αναδιαμόρφωσης.

Δεν υπάρχει οπτικός έλεγχος σε όλα τα σημεία του δωματίου, οι τοίχοι των θαλάμων είναι από γυψοσανίδα και καθιστούν εύκολη την απόδραση από αυτούς και τα αντικείμενα των θαλάμων είναι όλα ακατάλληλα, καθώς μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε φονικά αντικείμενα.