Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών στο Παλαιό Φάληρο μέσα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο!

της Χριστίνας Κοκκίνη 

Συμπλοκές μεταξύ προσφύγων και ''λάθρο'' μέσα στο Τάε Κβον Ντο με πολλούς τραυματίες! 

Περισσότεροι από 500 από τους 2.300 λαθρομετανάστες και κάποιοι λίγοι πρόσφυγες από την Συρία που τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες είχαν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη και είχαν αποκλείσει την κίνηση των τρένων από και προς την ΠΓΔΜ, συγκρούονται μεταξύ τους σε μεγάλες ομάδες.  

Στην πλειονότητά τους προέρχονται από το Πακιστάν, τη Σομαλία, το Μαρόκο, την Αλγερία και το Μπαγκλαντές καθώς τους πολίτες αυτών των χωρών δεν δέχονταν στο σκοπιανό έδαφος οι αρχές της ΠΓΔΜ. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τραυματίες από χτυπήματα με κατσαβίδια και λαθρομετανάστες σε κατάσταση μέθης.   Στο χώρο μετέβη ασθενοφόρο. 

Ομως, ο συγκεκριμένος χώρος, που έχει παραχωρηθεί εδώ και περίπου 20 ημέρες στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, φιλοξενεί ήδη περίπου 700 άτομα που είχαν οικειοθελώς επιστρέψει στην Αθήνα το προηγούμενο διάστημα και δεν καλοδέχθηκαν τους "καινούριους". 

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο και επιχειρούν να επιβάλλουν την τάξη (ποια τάξη... Λέμε, τώρα...). 

Αλλοι θα μεταφερθούν στο στάδιο χόκεϊ του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με την Γλυφάδα και το Ελληνικό να ετοιμάζονται να βιώσουν αυτό που βιώνουν οι περιοχές της δυτικής Αθήνας και του κέντρου χρόνια τώρα.