Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΩ -ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ- ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ: “ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΝΗΣΙ”!! (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑΣ

"Η ανεύθυνη, ανύπαρκτη και κατ’ επίφαση Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποτελεί τον καταστροφέα της Κω.

Δημιούργησε μια υγειονομική βόμβα , στοιβάζοντας εκατοντάδες μετανάστες σε ένα ακατάλληλο και εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο.

Τους άφησε χωρίς τροφή, υγειονομική παρακολούθηση και χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας.

Απέφυγε ν’ αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης του χώρου γιατί γνώριζε και γνωρίζει ότι αυτό ενέχει ποινικές ευθύνες. Να είναι βέβαιη ότι δεν θα τις αποφύγει.

Ο Δήμος Κω θα κινήσει τις νομικές διαδικασίες για την σφράγιση του ξενοδοχείου Κάπτεν Ηλίας, για λόγους που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια.

Η κα.Τασία δημιούργησε το πρόβλημα στην Κω και έχει το θράσος να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες του νησιού και στο Δήμο της Κω.

Στο Δήμο που έχει καλύψει την απουσία του Κράτους, παρέχοντας ηλεκτρονικό εξοπλισμό και υποδομές για την καταγραφή και ταυτοποίηση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων, έχει διαθέσει οχήματα για τη διανομή φαγητού στους παράνομους μετανάστες και στους πρόσφυγες.
Μόνιμος χώρος φιλοξενίας όπως τον εννοεί η κα.Χριστοδουλοπούλου, δηλαδή ένας ανεξέλεγκτος καταυλισμός στον οποίο σε 10 μέρες μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί 10.000 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, δεν θα δημιουργηθεί στην Κω.

Επιτέλους, ποιος θ’ απαντήσει σε δύο καίρια ερωτήματα:
-Πόσους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες αντέχουν η Κως, τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως η Ελλάδα;

-Είναι δυνατόν να συνεχιστεί η πολιτική αφύλακτων θαλάσσιων συνόρων; Να έρθουν 2 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, που περιμένουν στα απέναντι παράλια, στα νησιά μας;

Η Δήμος Κω συνεργάζεται άψογα με υπουργούς της κυβέρνησης, που διακρίνονται από σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως ο Αν. Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πανούσης.
Η σοβαρότητα όμως και η αίσθηση ευθύνης είναι άγνωστες λέξεις για την κα.Τασία Χριστοδουλοπούλου που συνεχίζει να προκαλεί.
Απόδειξη της ανεπάρκειας της είναι το γεγονός ότι της έχει ουσιαστικά αφαιρεθεί η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ο Δήμος Κω θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και διαχείριση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών. Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι όλες οι αρμοδιότητες αλλά και η διαχείριση του μεταναστευτικού πρέπει να περιέλθει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης’’.


ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΩ


Το απόλυτο χάος άφησαν πίσω τους οι λαθρομετανάστες στην Κω, στο στάδιο του νησιού «Ανταγόρας», όπου ο δήμος έχει παραχωρήσει προσωρινά στην Αστυνομία που στεγάζει εκεί την Υπηρεσία Ασύλου.

Έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν την Τρίτη στο δημοτικό γήπεδο, οι αστυνομικές δυνάμεις, μη μπορώντας να συγκρατήσουν το εξαγριωμένο πλήθος αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το στάδιο, αφήνοντάς το στο έλεος των μεταναστών.

Στις φωτογραφίες συνεργεία του δήμου φαίνονται να καθαρίζουν τους χώρους του σταδίου, όπου είχε στεγαστεί προσωρινά η Υπηρεσία Ασύλου.

Σημαντικά έγγραφα βρίσκονται πεταμένα και σκισμένα στο πάτωμα, χαρτιά και μπουκάλια νερού βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σημείο, ενώ φθορές έχουν προκληθεί τόσο στους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου, όσο και σε αντικείμενα κι άλλα είδη.

Υπενθυμίζεται πως για να αποκατασταθεί η τάξη, έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ μεταναστών κι αστυνομικών, χρειάστηκε η επέμβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ που έφτασαν την Τρίτη με C-130 στο νησί της Κω.

Την ίδια ώρα, οι διαδικασίες για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τουλάχιστον 250 αστυνομικούς -σε πρώτη φάση- και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται καθημερινά τεράστιο αριθμό προσφύγων, επισπεύδονται, καθώς οι λιμενικές κι αστυνομικές αρχές στο Αιγαίο εδώ και πολύ καιρό έχουν αποστείλει κραυγή απόγνωσης για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά προς την Πολιτεία.

Σήμερα η κατάσταση έχει ηρεμήσει, όμως, η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη με το δημοτικό στάδιο της Κω να έχει μετατραπεί από το βράδυ της Τρίτης σε γραφείο ταυτοποίησης, με τους μετανάστες, ενώ χθες αρνούνταν κατηγορηματικά να σχηματίσουν ουρές, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, σήμερα να συγκεντρώνονται σε σειρές και να τηρούν την τάξη.

Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέχρι και την Πέμπτη περίπου 4.000 μετανάστες να λάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κι εν συνεχεία να αποχωρήσουν από το νησί με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά.

Για να κατανοήσει κανείς την «τρέλα» με την οποία έρχονται καθημερινά οι αρμόδιες αρχές κι υπηρεσίες αρκεί να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή στην πόλη της Κω βρίσκονται πάνω από 7.000 λαθρομετανάστες, ενώ νέες καραβιές έφτασαν και σήμερα στο νησί, όταν οι μόνιμοι κάτοικοι στο κέντρο είναι 17.000 κι ολόκληρος ο πληθυσμός ανέρχεται στις 33.000!

Οι νέες εικόνες ντροπής που ξέσπασαν στην Κω με αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν πυροσβεστήρες, προκειμένου να ηρεμήσουν το εξαγριωμένο πλήθος, έκαναν τον γύρο του κόσμου κι έγιναν πρώτο θέμα σε κορυφαία διεθνή ΜΜΕ.

Μάλιστα, στα επεισόδια που εκδηλώθηκαν στο κέντρο της πόλης της Κω εκατοντάδες μετανάστες ξέσπασαν την οργή τους πετώντας αντικείμενα σε κινούμενα και σταθμευμένα οχήματα, αλλά και προκαλώντας ζημίες σε καταστήματα. Αφορμή για τις απίστευτες σκηνές στάθηκε η απόφαση των Αρχών οι μετανάστες, που είχαν βρει καταλύματα σε κεντρικούς δρόμους του νησιού, να μεταφερθούν στο στάδιο του νησιού «Ανταγόρας».

Οι λαθρομετανάστες, που προέρχονται κυρίως από τη Συρία, ωστόσο, αρνήθηκαν να μπουν στο γήπεδο, το οποίο έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να τους φιλοξενήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους, διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλη καθυστέρηση των Αρχών κι επί ώρες απαιτούσαν να μπουν στο κτήριο της Αστυνομίας για να πάρουν τα έγγραφα τους και να αναχωρήσουν για την ηπειρωτική Ελλάδα...!!

 Αυτή η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα, η αστυνομία να κάνει χρήση πυροσβεστήρων, που κλιμάκωσε την ένταση, κι εν συνεχεία οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σε κατάληψη του Αστυνομικού Τμήματος και να κατεβάσουν ρολά...