Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ : ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΙΝΔΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Ένα δάσος από δενδρύλλια χασίς εντόπισαν κι ξερίζωσαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου και του τοπικού αστυνομικού τμήματος Γκούρα, σε δασώδη περιοχή στο Φενεό Κορινθίας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Πανόραμα Κορινθίας ένα 31χρονος Αλβανό και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 23χρονο συμπατριώτη του ο οποίος αναζητείται, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση τους, οργάνωσαν επιχείρηση εξερεύνησης, σε πυκνή δασώδη περιοχή του Φενεού Κορινθίας.

Εκεί εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μια φυτεία χασίς από 1.585 δενδρύλλια, ύψους από 1,8 έως 3,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια χασίς.

Αναφορικά με τον τρόπο καλλιέργειας και απόκρυψης της φυτείας, οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο, τοποθετώντας περιμετρικά κορμούς δέντρων, κλαδιά και φύλλα σε πυκνή διάταξη, ώστε να μην είναι ορατή η καλλιέργεια.

Επιπλέον, περιμετρικά της φυτείας, οι καλλιεργητές είχαν κατασκευάσει παρατηρητήρια, εποπτεύοντας το χώρο ώστε έγκαιρα να μπορούν να αντιληφθούν την ενδεχόμενη παρουσία αστυνομικών, σε περίπτωση ανακάλυψης της καλλιέργειας, ενώ εντός αυτής είχαν κατασκευάσει και αυτοσχέδιο κατάλυμα.

Επίσης, είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα, τόσο για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, όσο και για την διαμονή τους εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.