Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Τους έδειξαν τα περάσµατα των λαθροµεταναστών στον Εβρο!


Ολα τα στοιχέια απο ΤΟΝ Ελληνικό Στρατο διαβιβάστηκαν στους τούρκους για να κλείσουν τις «τρύπες»!!!
ΝΤΟΚΟΥΜΈΝΤΑ – φωτογραφίες, βίντεο οµάδων λαθροµεταναστών εν δράσει – αλλά και «ζουµαρισµένοι» χάρτες Google µε σηµειωµένα τα περάσµατα στον Εβρο, κάτω από τη µύτη των τουρκικών φυλακίων και περιπόλων, παρέδωσε την Παρασκευή στον τούρκο ακόλουθο Αµυνας, αντισυνταγµατάρχη Σ. Γιουκσέλ αξιωµατούχος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπως και οι έλληνες στρατιωτικοί διοικητές των φυλακίων Κήπων, Πυθίου και Καστανιών στους τούρκους οµολόγους τους.


Στην κίνηση αυτή προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού µετά την επίσκεψη του έλληνα αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου στην Αγκυρα την περασµένη εβδοµάδα και τη συνάντησή του µε τον αρχηγό Χερσαίων ∆υνάµεων της Τουρκίας, στρατηγού Ερνταλ Τσεϊλάλογλου.
Ο αρχηγός ΓΕΣ έθεσε το θέµατης τεράστιας αύξησης των εισερχόµενων λαθροµεταναστών από τον Εβρο τους τελευταίους µήνες και, σύµφωνα µε πληροφορίες, υπήρξε διάθεση συνεργασίας. Για τον λόγο αυτόν ο κ. Φραγκούλης Φράγκος, µόλις επέστρεψε, έδωσε εντολή να διαβιβαστούν ό,τι στοιχεία έχει ο Στρατός στην τουρκική πλευρά για να µπορέσουν να κλείσουν τις «τρύπες». Ανάλογα στοιχεία έχει και η ΕΛ.ΑΣ. Οι κοινές περιπολίες της ∆ύναµης του Ευρωπαϊκού Οργανισµού για τα σύνορα FRONTEX µε την ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες εβδοµάδες µπορεί να περιόρισαν κάπως τον αριθµό των παράνοµων µεταναστών στο βόρειο µέρος, ωστόσο οι διακινητές αποδείχτηκε ότι... ξέρουν και άλλο µονοπάτι: µετακόµισαν νοτιότερα, εκτός των περιοχών στις οποίες έχει αναπτυχθεί ο κύριος όγκος της FRONTEX. Εκεί καθοδηγούν τους εξαθλιωµένους µετανάστες να περνούν µε βάρκες από τα παγωµένα νερά του ποταµού, καθώς στο σηµείο αυτό ο Εβρος είναι το φυσικό σύνορο των δύο χωρών. Στα περάσµατα αυτά εκτιµάται ότι η αύξηση είναι της τάξεως του 20%. Στα περάσµατα του Βορρά, όπου οι λαθροµετανάστες περνούν στο ελληνικό έδαφος περπατώντας, καθώς στην περιοχή αυτή ο ποταµός µπαίνει µέσα στην τουρκική επικράτεια, έχει µειωθεί σχεδόν στο µισό. Συνολικά οι στρατιωτικές εκτιµήσεις δείχνουν µια µικρή µείωση (15%), όµως επισηµαίνουν αρµόδιες πήγες πως «το πρόβληµα παραµένει».

Την ίδια στιγµή, απογοητευµένοι µε την κατάσταση που επικρατεί στους καταυλισµούς των προσφύγων είναι, σύµφωνα µε δηµοσίευµα του περιοδικού «Der Spiegel», οι γερµανοί αστυνοµικοί που συµµετέχουν στις οµάδες ταχείας επέµβασης της FRONTEX. Σύµφωνα µε το δηµοσίευµα, ενηµέρωσαν τους ανωτέρους τους πως δεν θέλουν να συµµετάσχουν σε ορισµένες επιχειρήσεις λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στους χώρους κράτησης. Επίσης, ανέφεραν περιστατικά βίαιης µεταχείρισης παράνοµων µεταναστών καθώς και ένα περιστατικό όπου εκδιώχθηκαν µε πυροβολισµούς στον αέρα προς ένα ναρκοπέδιο.
armyalert