Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

Δεν πέρασε τελικά η διάταξη “δώρο” για τους δουλέμπορους


291210-somales

Δεν πέρασε τελικά στο νομοσχέδιο για την "ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης", η διάταξη που αφορούσε αυτούς που προωθούσαν μετανάστες στην Ελληνική επικράτεια και η οποία μετέτρεπε σε πλημέλλημα το συγκεκριμένο αδίκημα. Πλημμέλημα μάλιστα, που τιμωρούταν με ένα μόλις χρόνο φυλάκιση και κάποιο χρηματικό πρόστιμο για κάθε άτομο που αυτοί θα εισήγαγαν στην χώρα!!

Κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι κανείς δεν θα πήγαινε φυλακή στην περίπτωση εισαγωγής λαθρομεταναστών. Η συγκεκριμένη διάταξη, που συζητήθηκε στην προπαρασκευαστική επιτροπή του κοινοβουλίου, τελικά δεν ήταν μέρος του νομοσχεδίου που ήλθε προς ψήφιση στη Βουλή την τελευταία εβδομάδα.

Μετά τη δημοσιοποίηση των σχεδίων του υπουργείου από τον "Ελεύθερο Κόσμο", οι αντιδράσεις κατά της συγκεκριμένης πρότασης ήταν αρκετές.

Δεν είναι άλλωστε δυνατό στη χώρα η οποία αποτελεί το πέρασμα για το 82% των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη, να μετατρέπεται το έγκλημα των συγχρόνων δουλεμπόρων, που είναι μέλη διεθνών κυκλωμάτων που αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τη δυστυχία των συγκεκριμένων ανθρώπων, σε ατιμώρητο ουσιαστικά αδίκημα.

Είμαστε δε βέβαιοι, ότι αντιδράσεις για τη διάταξη αυτή θα υπήρχαν ακόμη και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς στην πράξη θα καταστρατηγείτο ολόκληρη η δομή της συνθήκης Σένγκεν, σύμφωνα με την οποία κάθε χώρα που ανήκει σε αυτήν είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τα σύνορά της, έτσι ώστε να μην μπορεί ο καθένας να εισέρχεται σε αυτήν.

Πάλι καλά δηλαδή, που δεν πρότεινε το υπουργείο Δικαιοσύνης να δίνουμε και ένα... δωράκι σε κάθε τούρκο που μεταφέρει λαθρομετανάστες στη χώρα μας, έτσι για να "τσιμεντώσουμε" την ελληνοτουρκική "φιλία"! Πάντως όπως και να έχει είναι βέβαιο ότι παρόλο που αυτή την φορά δεν ευοδώθηκαν οι... ευχές αυτών που ονειρεύονται ένα κόσμο χωρίς σύνορα, η ατζέντα τους υιοθετείται πλήρως από αυτή την κυβέρνηση.

Και σιγά-σιγά θα βρουν τον τρόπο, έτσι ώστε να κάνουν τη χώρα μας πρωταθλήτρια κόσμου στην εισαγωγή λαθρομεταναστών.

www.elkosmos.gr