Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

«Βόμβες» φυματίωσης οι λαθρομετανάστες

Κινούμενη «βόμβα» για την Αθήνα, αλλά και για πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας αποτελούν πλέον οι λαθρομετανάστες.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:b7CbWhpQ_uMRWM:http://lesvos.files.wordpress.com/2009/03/lathrometanastes1.jpg&t=1Μετά από έρευνα-σοκ της ΜΚΟ Εργοερευνητικής και του ινστιτούτου έρευνας νοσημάτων θώρακος επισημαίνεται ότι ένας στους τρεις αλλοδαπούς που βρέθηκαν θετικοί στην φυματίωση, δεν πήγαν ποτέ για επανέλεγχο ως όφειλαν, φοβούμενοι ότι θα απελαθούν και θα γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους.

Η έρευνα αυτή ξεκίνησε το 2000 και ολοκληρώθηκε το 2009. Εξετάστηκαν 86.618 λαθρομετανάστες εκ των οποίων οι 122 βρέθηκαν φυματικοί και ένα ποσοστό 33,6% από αυτούς δεν πήγε για επανεξέταση με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους και στα λεωφορεία, αποτελώντας άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Πολλοί επιστήμονες στους οποίους απευθύνθηκε το newsbomb.gr φάνηκαν καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, καθώς ο ελληνικός πληθυσμός είναι εμβολιασμένος και δεν διατρέχει κάποιον άμεσο κίνδυνο. Το μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται όταν διαμένουν πολλοί οικονομικοί μετανάστες μέσα σε ένα σπίτι τότε ο ένας μπορεί να κολλήσει τον άλλο και να υπάρχει μεγάλη διασπορά, καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εμβολιασμένοι για την φυματίωση.

Ανάστατοι όμως από την έρευνα αυτή είναι πολλοί κάτοικοι των περιοχών του Αγίου Παντελεήμονα και της Πλατείας Αμερικής όπου εκεί συναντάται το φαινόμενο λαθρομετανάστες να αφοδεύουν ακόμα έξω και από πόρτες σπιτιών και πλέον η υγεία των κατοίκων κινδυνεύει άμεσα.

newsbomb.gr πηγη