Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Ψήφισαν νόμο που θα εμποδίζει τα δικαστήρια να αποφασίζουν άμεση απέλαση λαθρομεταναστών!


Δεν έχουν σκοπό και δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να σταματήσουν την εισροή λαθρομεταναστών στην χώρα. Αναμένονται και άλλα εκατομμύρια εισβολέων από Αφρική και Ασία…


Όλα δείχνουν πως δεν έχουν την πρόθεση οι εξουσιαστές αυτής της χώρας να σταματήσουν το συνεχώς αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα. Αυτό αποδεικνύει και η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή, με την οποία δίνεται η δυνατότητα ακόμη και στον… ΟΗΕ(!) να παρεμβαίνει σε δίκες στις οποίες αποφασίζεται η ποινή απελάσεως αλλοδαπών!


Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει νέα χρονοβόρα διαδικασία και πρακτικά θα είναι σχεδόν αδύνατη η οποιαδήποτε άμεση απέλαση λαθρομετανάστη!Η σχετική είδηση για τα θέμα, που βεβαίως θάφτηκε από τα ΜΜΕ έχει ως εξής:


«Τροπολογία με την οποία κατοχυρώνεται η δυνατότητα διατύπωσης αντιρρήσεων, εκ μέρους αλλοδαπών που δικάζονται επί ποινή απελάσεως, είτε εκ μέρους των ιδίων, είτε μέσω πληρεξουσίου, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.


Με την ίδια τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, να παρεμβαίνει σε δίκες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ή των διοικητικών δικαστηρίων, όταν η προσβαλλόμενη πράξη αφορά την αναγνώριση αλλοδαπού ως πρόσφυγα, ή εν γένει ως δικαιούχου κάθε άλλης μορφής διεθνούς προστασίας.


Η παρέμβαση δεν ασκείται υπέρ συγκεκριμένου διαδίκου, αλλά αποσκοπεί στην ενημέρωση του δικαστηρίου σε ειδικές νομικές πτυχές του δικαίου του ασύλου, ή της εθνικής και διεθνούς ανθρωπιστικής συνεργασίας.»